Marmaris/Icmeler


I 1798 brukte Lord Nelson havnen i Marmaris til å organisere flåten sin før han skulle angripe franskmennene ved Abukir. Og selv om omgivelsene fortsatt er mytefulle og romantiske den dag i dag, har nok bykjernen forandret seg en god del siden den gang.

Med cirka 22.000 innbyggere fungerer Marmaris i dag som en magnet for vestlige turister som kommer på charterturer hvert år. I sommersesongen svulmer folkemengden her til mellom 150.000 og 200.000 personer, og mange av disse kommer for den årlige internasjonale yacht-festivalen i mai.

Den lille borgen i Marmaris er omgitt av små gater som denne.
Den lille borgen i Marmaris er omgitt av små gater som denne. Vis mer


Grunnen til det ser du så fort du ankommer havnen. Marmaris har Tyrkias største marina, hvor dollarglisene ligger tettere enn nøtteselgerne sitter i den lokale basaren. Også kjent for å være et sted for det tyrkiske og internasjonale jetsettet, har byen i dag en nokså gullkantet aura over seg. Nattelivet bærer naturligvis sitt preg av dette, og er du ute etter hete netter og små timer, så får du de ikke noe særlig klammere eller mindre enn akkurat her. På vår reise traff vi en norsk-tyrker som kalte Marmaris for Tyrkias svar på Hemsedal- noe vi syntes å være en god beskrivelse etter en natt på byen.

Stranden i Marmaris er lik null, og for å finne deg til rette i sanden så må du ta en dolmus til Icmeler.

Icmeler

Stranden og Icmeler.
Stranden og Icmeler. Vis mer

De som har nok lire i lomma bor nok kanskje på cabincruiseren sin nede i havnen i Marmaris, mens de fleste pakketuristene trekker over mot Icmeler. Det er her mange av charterselskapene har hotellene sine. Dette var tidligere en separat liten fiskerlandsby, men er i dag mer eller mindre en del av Marmaris der den ligger 8 kilometer rundt
nærmeste pinjekledde hjørne.

Det er også i Icmeler du finner den beste og mest barnevennlige stranden i området. Drabanten er en anelse roligere enn Marmaris, og er preget av bedre planlegging og infrastruktur. Sprader du nedover hotellstripen finner du menyen på fem forskjellige språk, og selgerne i de lokale "Play Ban"-butikkene ser ut til å ha mange og faste kunder ettersom de sjeldent gidder å løpe etter deg.

Med nasjonalhelten Ataturk våkende på veggen, er feststemningen stor i de lokale kneipene hele året rundt.
Med nasjonalhelten Ataturk våkende på veggen, er feststemningen stor i de lokale kneipene hele året rundt. Vis mer


Uansett hvor turistvant det har blitt, er Icmeler likevel et trivelig og delikat lite sted. Blir du lei av den lokale stranden, kan du for eksempel hoppe på en vanntaxi og utforske den uslipte juvelen av en kystlinje i området. Vi anbefaler Sedir Adasi, en flat øy omgitt av mektige blåtoner og oppsiktsvekkende klart vann, eller om du vil reise til den greske øya Rhodos, tar det 50 minutter med båten som går to ganger daglig.

Du må fly til Dalaman for å komme deg til Marmaris/Icmeler. Charterturer hit finner du hos:
Ving, Star Tour, Saga, Nazar, Apollo og Detur.

>> Tilbake til hovedartikkel