TV-slave, selv på ferie?
TV-slave, selv på ferie? Vis mer

Mangel på norsk TV ødela ferien

Paret klager over renoveringsarbeider og mangel på norsk TV under Mallorca-oppholdet. De sier at de aldri hadde reist hvis de hadde visst hva de skulle oppleve av manglende TV og støy og skitt.

Publisert
Sist oppdatert

Paret krever reisearrangøren for et prisavslag på 2.000 kroner per person.

Støy og manglende TV

Paret var på langtidsferie til Mallorca, og skulle være borte i drøye to måneder. I klagen skriver de at de la spesiell vekt på at hotellet hadde TV-sendinger fra Norge. Imidlertid fikk de ikke se norsk TV før etter to måneder.
Klagerne er også misfornøyde med at de ikke var orientert om at hotellet skulle renoveres; de skriver at de bodde midt i et anleggsområde med dertil hørende hamring, boring, skitt og støv. Om ikke det var nok, så ble det også jobbet med omlegging av hovedgaten utenfor – som altså førte til enda mer støy.

Klagerne skriver det tok to måneder fra de tok opp problemet med manglende tilgang på norsk TV, og til de fikk norsk TV. De beklager seg også over at de ikke ble tilbudt å bytte rom på grunn av støyen, men innrømmer at de heller ikke ba om dette – fordi to damer som bodde uten utsikt i det hele tatt, hadde fått beskjed om at det ikke var mulig å skaffe noe annet.

Ingen forståelse fra turoperatøren

Star Tour sier til sitt motsvar at selv om det opplyses i katalogen at det finnes TV på anlegget – så er det ikke det samme som at det finnes norske TV-sendinger. Om oppussingen av hotellet sier de at dette foregikk på dagtid, og at klagerne ikke kunne ha blitt sjenert av dette, tatt i betraktning av hvor de bodde. Ettersom klagerne heller ikke påpekte støy som et problem under oppholdet, skriver turoperatøren at de ikke kan imøtekomme klagernes krav.

Avslag på alle punkter

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser vurderer alle klager ut fra lov om pakkereiser, som sier at en pakkereise er mangelfull når den avviker fra det som er avtalt.
Hva gjelder vurderingen av ankepunktet om de manglende norske TV-sendingene, legger nemnda til grunn den informasjonen som framgår i katalogen. Her stadfestes det at det er oppholdsrom med TV, men det står ingenting om tilgang på norsk TV. Ettersom det er heller uvanlig med tilgang på norsk TV – avslår nemnda klagernes krav hva gjelder TV.
Klagerne får heller ikke medhold på ankepunktet om støy fra renoveringsarbeider – da nemnda ikke finner det sannsynliggjort at dette medførte en ulempe utover det man måtte forvente.

Flere klagesaker

 • Her finner du flere klagesaker.
 • De dummeste klagene kan du lese her.
 • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer