Mange mistet julegavene

Reiser med julegaver i håndbagasjen uten å kjenne til innholdet, eller glemmer gavene igjen på flyplassen.

BESLAGLAGT: Reiser du med julegavene i håndbagasjen, risikerer du å få dem beslaglagt. Foto: Colourbox.com
BESLAGLAGT: Reiser du med julegavene i håndbagasjen, risikerer du å få dem beslaglagt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om julenissen jobber døgnet rundt før jul for å få alle gavene frem i tide, bidrar mange nordmenn til at flere av julegavene aldri kommer frem til sin rette eier.

For slett ikke alle pakkene kom med flyet på veg til årets julefeiring, men ble istedet liggende igjen på Gardermoen.

Julegaver med ukjent innhold

I sikkerhetskontrollen på Gardermoen, og antakelig på flere andre norske flyplasser, blir det hvert år beslaglagt julegaver.

Hovedårsaken er at mange passasjerer tar med seg pakkene i håndbagasjen, selv om de ikke kjenner til innholdet. Nettopp dette skjedde en av våre lesere, som fikk inndradd julesennepen fra svigerdatteren.

- Det blir beslaglagt gaver hvor de som reiser ikke har sjekket innholdet, eller rett og slett har glemt reglene for håndbagasje, forteller pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn, og forteller videre at flasker med diverse innhold og kniver eller andre skarpe gjenstander går igjen.

Nettopp for å unngå å bli fratatt julegavene, anbefaler hun passasjerene å sjekke inn julegavene med den øvrige bagasjen - et godt tips til neste jul om du glemte det i år.

Les også: Så mange har prøvd å smugle flasker gjennom kontrollen

Glemmer igjen pakkene

Også blant hittegodset på Gardermoen er det lett å se at det nettopp har vært jul.

Hver måned legger passasjerer igjen litt over 3.000 gjenstander på Gardermoen, og desember er intet unntak.

- Det ligger igjen en god del julegaver blant det andre hittegodset, forteller serviceleder Håvard Sannesmoen i AB Service Systemer, som har ansvaret for hittegods på Gardermoen.

Er det noen spesielt fine gaver du har glemt igjen på Gardermoen, er det slett ikke for sent å ringe eller stikke innom hittegodskontoret. De tar vare på tingene i tre måneder.

- Deretter blir de overlevert til politiet, forteller Sannesmoen.

Ellers er det de samme tingene som topper hittegods-statistikken hver måned.

- Alle typer klær, ikke minst skjerf, hansker og jakker, er det mange som glemmer. Også datautstyr klatrer opp på lista, og vi ser stadig flere gjenglemte iPader, forteller Sannesmoen.

Og like før året er omme, er tallet på gjenglemte gjenstander på Gardermoen 39.565, som er litt over det totale antallet for 2010, som var 39.048.

Les også: Her går den gjenglemte bagasjen under hammeren

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer