- Man bør ha med seg champagne

Kanariøyene er mer enn strandpromenader og grisefester.

BIRGER OG ANITA LØVLAND: Friluftsfolk med sans for sol og champagne.<br />
<I>Privat foto</I>
BIRGER OG ANITA LØVLAND: Friluftsfolk med sans for sol og champagne.
Privat fotoVis mer

- Jeg tror ikke det arrangeres grisefester på Kanariøyene lengre. Det var noe man drev med da jeg kom til Kanariøyene for første gang i 1971. Øyene har mye, mye mer enn det, og det er det vi forsøker å vise frem, forteller en av forfatterne bak Turguide til Kanariøyene, Birger Løvland til DinSide Reise.

Sammen med sin kone, Anita Løvland, har han beskrevet femti fotturer på fem øyer: Tenerife, Lanzarote, La Gomera, Gran Canaria og Fuerteventura.

I 1999 besøkte rundt 9 millioner turister Kanariøyene, av dem 290.000 nordmenn. Gran Canaria fikk besøk av vel 131.000 ferierende nordmenn dette året.

Champagne og trim

- Det er viktig å bevege seg på sydenturen også, sier Løvland.

Anita og Birger Løvland er henholdsvis fysioterapeut og lege.

- På sydenturen ligger man ofte på stranden, spiser og drikker godt. Da er det viktig å mosjonere litt.

Men du verden, en skal ikke bare slite med tunge sekker på harde og svette turer til toppen av vulkanske fjell heller.

- Man bør ha med seg champagne. Vi liker å kose oss og har ofte med en flaske og plastglass i sekken, sier Løvland helt uten strenghet.

Ekteparet er glade i å gå på tur og har reist mye til Kanariøyene. Boken kom i stand etter å lest mange andre turbøker til øyene på andre språk, og fikk ideen til å lage en guide tilrettelagt for norske turgåere. Bak seg har Birger Løvland bøkene Hilsen fra Jounheimen og Hilsen fra Follo.

Fem utvalgte

KANARIGUIDE: 50 turer på Kanariøyene.
KANARIGUIDE: 50 turer på Kanariøyene. Vis mer

Vi ba Birger Løvland om å finne frem høydepunktet fra hver av de fem øyene.

  • Tenerife: - Turen til Masca-ryggen med besøk til øyas kanskje vakreste landsby, Masca.

  • La Gomera: - Fra Valle Gran Rey til Arure, her går du mellom hav og fjell.

  • Lanzarote:- Turen til Monte Corona og Playa del Risco.

  • Fuerteventura: - Turen til Pico de la Zarza som er Fuerteventuras høyeste fjell og 807 meter høyt. Deretter bør du avslutte turen med et bad på Playa de Cofete.

  • Gran Canaria: - Playa de Güiüí, sjekk ut tidevannet i avisen, her hadde vi en utrolig stund i forfjor sommer.
Boken er utstyrt med kart, tidsangivelser, høydemeter og anmerkninger for hvor fysisk utfordrende turene er. Forfatterne gir også praktiske råd til hvordan leie bil og enkle tips til sightseeing.

- Etter at vi ga ut boka, har vi møtt flere nordmenn med vår bok i sekken og det inspirerer. Vi har nylig vært på Madeira og vi vurderer å forsøke å dra i gang et lignende bokprosjekt der. Etter at norske charterselskapene har lagt turer til El Hierro og La Palma, er det også noe vi drømmer om å få kunne lage turguide til.

Bokfakta

Forlag: Topografisk forlag
Utgitt: 2001
Pris: 298 kroner
Illustrert, 288 sider

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.