Mallorca - mer enn masseturisme

Frykter du reisen til Mallorca mer enn turen over Svinesund? Frykt ikke mer - her er boken som viser at øygruppen utenfor spanskekysten har langt mer å by på enn hotellmonstre, strandkaos og kjöttbullar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boken Magiske Mallorca gir oss glimt av en øy og en øygruppe som har langt mer å vise til enn det vi ser i charterkatalogene. Mens turister til Balearene vanligvis ikke kommer seg bort fra de velfylte hotellene langs øyenes populære strender, skal du ikke flytte deg langt for å finne en helt annen virkelighet.

Fokus på hus

Boken viser i tekst og bilder lekre interiører og boliger på Balearene.
Boken viser i tekst og bilder lekre interiører og boliger på Balearene. Vis mer

Boken tar oss med til 30 spesielle bygninger og boliger på øygruppen, og viser deg noen hoteller som ligger milevis fra masseturismens bomaskiner. Selv om du neppe får anledning til å ta en tur inn i alle de spennende boligene du ser på bildene, er det heldigvis unntak. Et par hoteller og en kafé har også fått plass blant privatboligene, og her bør det være muligheter for den som lar seg friste til et besøk.

Et av de kjente navn vi oppsøker "hjemme" er den berømte billedkunstner Joan Miró (1893-1983). Her på Mallorca arbeidet kunstneren fra 1957 til sin død, og atelier og hus står nesten som det ble forlatt. Både atelieret, hovedhuset og en ny utstillingsbygning fra 1986 er åpen for publikum. Et hus som neppe er like tilgjengelig er Jørn Utzons dramatisk beliggende bolig på sørkysten av Mallorca. Den berømte danske arkitekten er mest kjent for operaen i Sydney, og bygget familiens Mallorca-villa i 1972.

To interesser i ett

Bokens fortrinn er de fantastiske bildene, mens teksten nok spiller en underordnet rolle. Er du ikke interessert i interiør og bolig, er Magiske Mallorca neppe for deg. Er dette imidlertid et område som fenger, kan du i tillegg få et nytt syn på en øygruppe med ufortjent dårlig rykte. Magiske Mallorca er et praktstykke som er lett å drømme seg bort i, og en flott gavebok, være seg til eget kaffebord eller til gode venner.

Bokfakta

Bokens omslag fremhever fotograf Sølvi dos Santos.
Bokens omslag fremhever fotograf Sølvi dos Santos. Vis mer

Boken er innbundet og har 208 sider. Den inneholder omkring 200 fotografier fra interiører og eksteriører rundt 30 utvalgte boliger og hus på Balearene. I tillegg føyer forfatteren til en guide til hoteller, spisesteder, barer, butikker, designere, gallerier, museer og andre interessante steder på øygruppens fire øyer, Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

Bildene er fotografert av den kjente norske fotografen Sølvi dos Santos, som også har skrevet et forord til boken. Teksten forøvrig er skrevet av Lanning Aldrich som bor i London og på Mallorca. Boken er oversatt av Eva Storsveen, og ble først utgitt på engelsk i 1998. På norsk er den utgitt av Grøndahl Dreyer, og koster 398 kroner.

Andre inspirerende bildebøker

DinSide skriver ukentlig om reiselitteratur. Her er omtaler av andre bildebøker og guider til kjente reisemål:


Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.