Som sukkertøy: Husfasader i gamlebyen i Palma
Som sukkertøy: Husfasader i gamlebyen i PalmaVis mer

Mallorca - en utskjelt perle?

Reiseredaksjonen i DinSide Reise tester Mallorca over fem dager. Det er kort tid, men fullt mulig.

Vi har bestemt oss for å bo i Palma by som er hovedstaden – en liten storby med ca. 300.000 innbyggere. Her skal vi snuse inn våren, spise tapas og rusle rundt i byen for å få noen storbyimpulser. Dessuten er Mallorca mer enn Palma. Vi reiser rundt på øya for å få et helhetsinntrykk av øya slik at vi kan avkrefte eller bekrefte noen av de mange mytene.

Touchdown

Etter ca. tre timer i Spanairs MD-83 tar to spanske piloter oss ned på Palma de Mallorca, denne gangen uten den sedvanlige klappsalven fra charterreisende turister. Flyplassen er nybygd og oversiktelig, og selv om klokken har passert midnatt møtes vi av deilig vårluft.

Mallorca - en utskjelt perle?

  1. Fakta om Mallorca

Vi reiser direkte inn til Palma for å sjekke inn på vårt hotell. Turen fra flyplassen tar ikke mer enn ca. 20 minutter. Ved frokostbordet neste dag legges en slagplan for de kommende dagene i solen. Vi skal reise på egenkomponerte utflukter, togtur til vestkysten står på programmet, Palma by skal utforskes og en golfbane på østkysten vil få et besøk av en handikapløs DinSide-medarbeider. Ettersom uken skrider frem vil vi dele våre opplevelser med deg.

Det komplette reisemål?

Mallorca er et reisemål som tiltrekker de mange. Her finnes det steder for enhver smak. I Magaluf kan partyløvene svinge seg til langt ut på morgenkvisten – riktignok ganske for seg selv før sesongen er i gang. Barnefamiliene spiser is i Alcudia og den eldre garde som ønsker litt fred og ro kan hygge seg med en bok under palmene i Puerto de Pollensa. Er du glad i storbyliv, reis til Palma by – en liten storby med hyggelig spansk atmosfære. Er du hekta på golf, har øya 13 bra baner du kan boltre deg på. Vil du lufte sykkelbeina? På vår ferd er det ikke å unngå å treffe lag på lag med syklende entusiaster. Mange av trimtypen, men også svært mange av det mer sportslige slaget med reklamesponsede klær og stramme sykkelshorts. Noe for alle slags reisende.

Ikke for tynne lommebøker

Det er forholdsvis dyrt på denne ferieøya! For det første er lommeboka blitt vesentlig tynnere allerede før du får satt deg på flyet. Hotellene vet å ta seg betalt. Når du endelig kommer frem, kan du bare ta ladegrep på VISA-kortet. En rask sammenligning av prisnivået her med andre sammenlignbare øyer, viser at du på Mallorca brenner av 15-20% mer enn det du gjør hvis du legger ferien til en gresk øy! Men for alle del: Det er fortsatt slik at du føler deg langt rikere enn hjemme. I alle fall når du handler mat, klær og drikke.

Grisefest eller Chopin

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

En invasjon av charterturister nesten siden tidenes morgen, har unektelig satt sitt preg på øya. Grisefest og beachparty er noe de færreste av oss forbinder med høykultur. Men reis en tur til Valldemossa og se Chopinmuseet, besøk katedralen i Palma, se slottene på den frodige vestkysten, og du vil oppdage at øya har mye mer å by på enn det man skulle tro.

Hvordan er strendene?

Mallorca har flere hundre forskjellige strender. Tro det eller ei, men selv om det i høysesongen lander et fly hvert 30. sekund på Palma de Mallorca, finner du fortsatt øde strender hvor du kan gjemme deg bort helt alene. De langgrunne strendene i Alcudia er perfekte for barnefamilier. Dog skal det nevnes at det er trangt om plassen her og at det er irriterende med alle de innpåslitne selgerne som skal prakke på deg en kokosnøtt hvert 15. minutt. Men alt i holder strendene bra standard.

Naturopplevelser

Er du glad i vill natur, høye fjell, appelsinplantasjer og en frodig flora, kan du leie bil og reise en tur til vestkysten av øya. Her stuper klippene ned i blått hav, og veiene er aller mest fristende for den som takler kombinasjonen av hårnålssvinger, fantastisk utsikt og bratte berg. På østkysten er det flatere. Her finner du idylliske badeviker med smaragdgrønt vann og grønne sletter med golfbaner strødd utover i passe avstand.