Malaysia Airlines forbyr barn

... men kun på toppdekkene på A380-flyene.

BARNEFRIE SONER: Malaysia Airlines vil tilby barnefrie soner på en av A380s økonomiklasser. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BARNEFRIE SONER: Malaysia Airlines vil tilby barnefrie soner på en av A380s økonomiklasser. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyselskapet Malaysia Airlines tilbyr det mange flypassasjerer har lengtet lenge etter; barnefriefly. Endelig kan du sitte på et fly i fred og ro, uten å bli forstyrret av små skrikerunger. Og ja, forbudet gjelder på økonomiklasse!

Nylig besluttet flyselskapet å la øvre dekket på de nye Airbus A380-flyene være barnefrie soner. Det betyr at barn under 12 år ikke får lov til å sitte der, ifølge Daily Mail.

Les også: 4 av 10 vil ha barnefrie fly

Har også baby-forbud

Toppdekket, hvor forbudet gjelder, har 70 økonomi- og 66 businessclass-seter. Førsteklasse ligger i fronten i etasjen under, på første dekk. I denne avdeling er det allerede forbudt å ha med babyer.

A380-flyene starter flyvninger mellom Kuala Lumpur og London fra 1. juli, og mellom Kuala Lumpur og Sidney 25. september, ifølge Australian Business Traveller

Selv om det høres dramatisk ut med forbud er det altså fortsatt lov å reise med barn, men da må du sitte i avdelingen bak førsteklasse.

Her er det beste flyselskapet i Norden

Mottatt mange klager

Årsaken til at Malaysia Airlines tyr til dette tilbudet, er at de har fått mange klager fra passasjerer som har punget ut for dyre flybilletter, men som ikke får sove på grunn av gråtende unger.

Flyselskapet skal i nåværende stund holde på med å utvikle et bookingstystem, som gjør at voksne som reiser med nyfødte eller barn automatisk blir ekskludert fra øverste dekket på A380-flyene, ifølge ausbt.com.au

Malaysia Airlines er ikke de eneste som tilbyr barnefrie soner. I 2007 hadde Star Tour barnefrie soner på sine direktefly til Phuket i Thailand.

– 75 prosent av de som reiser med oss er par uten barn, og på en langflygning er det mange som ønsker å sove. Alle vi som har barn vet at det er ikke alltid de små holder seg i ro, og da er det greit med et eget "soveområde" for voksne som ikke vil forstyrres, uttalte Lena Petersson, Star Tours informasjonssjef, den gang i en pressemelding.

>>>Lei av hyling og skriking? Slik blir barna stille på flytur

Spøkte med barnefrie fly

Torsdag 31. mars i fjor sendte Ryanair ut en pressemelding hvor de hevdet at de heretter skulle ha barnefrie fly. Dette viste seg seinere å være en aprilspøk, som ble sendt ut en dag for tidlig.

    «Ryanair vil introdusere ”barnefrie” flyvninger fra og med oktober. Avgjørelsen kommer som en følge av en europeisk undersøkelse der over halvparten av de 1.000 spurte passasjerene svarer at de vil betale mer for å unngå andres barn på flyvningen. Undersøkelsen viste også at en tredjedel av passasjerene (36 prosent) har fått flyvninger ”ødelagt” av bråkete barn, og at en av fem (18 prosent) vil oppfordre Ryanair til å begrense antall barn om bord i flyene.»

– Undersøkelsene våre var reelle. Mange passasjerer er misfornøyde med andres barn, men forslaget var en spøk, og vil neppe bli introdusert. Reaksjonene i media var imidlertid veldig positive, og mange kommentatorer mente det var en god idé, uttalte Ryanair's Stephen McNamara i ettertid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer