Hundrevis av magiske mennesker i Lisboa denne uken.
Hundrevis av magiske mennesker i Lisboa denne uken.Vis mer

Magiske dager i Lisboa

Hvite kaniner, silkeskjerf, mynter og spillkort går en utrygg tilværelse i møte i Portugals hovedstad denne uke. Det er tid for den 21. magikerkongressen.

Kropper svever, kort forsvinner, kaninene popper inn og ut av flosshatter fortere enn du kan si abrakadabra. Alt og alle som har tilknytning til magi møtes i Portugals hovedstad Lisboa denne uken. Det er den 21. i rekken av verdens magikongresser, og det varer seks dager til ende.

Kjendiser og flere hundre andre tryllende

Mange av de største navnene innen magiens verden skal selvsagt delta. Kanskje størst av dem alle i disse dager: David Copperfield, nylig kåret til "Magician of the Millenium" i forbindelse med kongressen. Verdensstjernen skal holde fire magiske show i Lisboa i forbindelse med verdenskongressen i juli.

- Jeg vil få publikummere til å forsvinne, en skal blant annet dukke opp på Hawaii, forteller Copperfield i konferansens nyhetsbrev.

Illusjonisten skal også krympe seg selv ned til seks centimeters høyde. Med andre ord: Regn med store illusjonsopplevelser når Copperfield står på scenen.

Andre kjente navn står også på listen. Det er briten Paul Daniels, Harry Anderson og David Blaine fra USA og Juan Tamariz fra Spania.

Du kan se på

Det er både åpne og lukkede forestillinger under kongressen. De fleste workshops og seminarer er selvsagt beregnet kun for deltakerne på kongressen. Men er du i Lisboa kan du garantert få med deg at byen er full av illusjonister, triksere og tryllere. Det blir blant annet gateopptredener, magiske messer og konkurranser i både sceneshow og nærillusjoner. Og flere av magikerne vil som Copperfield holde egne show for publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så skjer det noe merkelig og mystisk rundt deg mens du vandrer i Lisboas gater denne uken så vet du hvorfor…

Slik reiser du hit

Det enkleste er nok å reise via London, Amsterdam eller København. Da har du et uttall flygninger å velge blant. Blant annet Sabena, Swissair, British Airways, Lufthansa og SAS er alternativer som flyr til Lisboa. Regn med priser per person fra i overkant av 3.000 kroner dersom det er ledige rabattbilletter. Flere chareroperatører flyr også til Portugal. Men siden dette er i den Norske fellesferien, er det nok knapt med ledige seter. Det er i skrivende stund ingen ledige restplasser registrert til Lisboa.

Følg med selv

Vil du selv se utviklingen på restplassfronten kan du benytte DinSide Reises restplassoversikt. For å se hva andre synes om Lisboa som reisemål, eller for å komme med dine egne meninger om dette og andre reisemål - sjekk Din Reiseguide.