Madrid - uskiltet og røykfylt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Fargerike butikker. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Fargerike butikker. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn: Madrid Barajas International Airport - terminal 2
 • 25 millioner mennesker boarder eller sjekker ut bagasjen fra den spanske hovedstadens hovedflyplass. Flyavgangene og landingene er flere enn antall gater tilgjengelig, slik at mange av oss må ta til takke med busstransport frem til inngangen. Akkurat det opplevdes småforvirrende for mange da inngangpartiet verken er merket med gate eller hvilken terminal du befinner deg på.

  Men så snart du er oppe på taxfreenivå, er alt så mye bedre. Brosjyrene er bare på spansk, men informasjonsdesken svarer velvillig på alle henvendelser. Her er butikkene fargerike, med tunge innslag av fotball, katolisisme, Spania og tyrefekting i tillegg til det vanlige alkohol-, parfyme- og elektronikksortimentet. Matutvalget er beskjedent.

  Betalingstelefonene er det mange av. Internetterminalene koster en euro per kvarter. Kredittkort ville ikke bli akseptert, og det var ikke mulig å koble til egen laptop. Husk at du ikke trenger adapter/konverterer for elektriske artikler da Spania har lik vekselstrøm og støpsler som i Norge. Og det finnes en del ledige støpsler rundt omkring.

  De 15 kilometerne inn til byen kan tilbakelegges med buss, metro, taxi, leiebil eller til fots.

  Det største minuset må være at røykeområdene kun er markert som streker på gulvet uten noen form for avlukke eller vegger.

  Carmen Pizzolli og Renzo Menapace klager på skiltingen. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
  Carmen Pizzolli og Renzo Menapace klager på skiltingen. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  Madrid er en (små)stille flyplass. Det vil si at du har et redusert antall opprop i andre soner enn ved utgangsgaten beskjeden gjelder. Konsekvensene er mindre høyttalerståk samtidig som det stilles større krav til at passasjerene selv får med seg gate og eventuell ny informasjon.

  Carmen Pizzolli og Renzo Menapace kommer fra Tuenno i Nord-Italia og venter på flyet sitt til Mexico.

  - De har gode priser på Lacoste, ler Pizzolli.

  Ekteparet enes om at informasjonen kunne vært bedre

  - Skiltingen var ikke bra, og det var vanskelig å finne ut hvor man kunne få informasjon. Men vi fikk det vi trengte da vi fant noen å spørre, kommenter Menapace.