Madra mia, Madrid

STORBY: Fest til dagen forlengst har grydd. Gå amok på shopping i homobydelen Chueca. Lev litt flamenco. Nå har Madrid kommet på lavpriskartet>>> Syv madrilenske tips

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Elegantissima! Madridlenerne er opptatte av å ta seg bra ut. Denne kvinnen skal i bryllup.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Elegantissima! Madridlenerne er opptatte av å ta seg bra ut. Denne kvinnen skal i bryllup.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Madra mia, Madrid

  1. Syv madrilenske tips


Det jeg husker best fra det siste besøket i Madrid, var da jeg dro derfra. Jeg sjanglet inn på bussen, mens hjertet klappet som kastanjetter, som om det var andpustent. Grunnen var simpelten Madrid. Byen hadde holdt meg våken hele natta. Den dro meg fra bar til bar og klokken halv fem gikk jeg inn på en flamencodisco. Jeg dro rett derfra klokken åtte og til hotellet, mens churreriene slengte ut duften av friterte churros og sjokolade (madridlenernes svar på senkveldskebab), for så dra på flyplassen. Madrid er byen hvor du fortsatt får lov til å røyke for mye, drikke så mange whisky og cola du vil og hvor folk synger flamenco i barene.

I skyggen for Barcelona

De siste årene har Madrid vært litt i skyggen for middelhavsbyen Barcelona, i hvert fall i forhold til turisme fra Skandinavia. Barcelona har lyktes med å bli en veldig kongress- og messeby, som jevnlig leverer storarrangementer og festivaler, som for eksempel fjorårets Fórum som feiret fred og internasjonal dialog.

Nå skal Madrid igjen vise hvem som er sjef med flere store arrangementer: Det største er OL i 2012. Den olympiske landsbyen er snart ferdigstilt. Et annet arrangement som også kommer til å få byen til å svinge, er Gay Pride i 2007, som er lagt til Madrid etter at Spania gir homofile rett til å gifte seg.

Hvordan reise

Norwegian har lagt til Madrid inn på lavpriskartet. Den 29. mars, 2006 åpnes direkteruta mellom Oslo og Madrid. Billettene vil koste fra 446 kroner hver vei inklusive skatter og avgifter. Flyene vil ha fire avganger i uken: mandag, onsdag, fredag og søndag. De fleste andre ruteflyselskaper representert i Norge har Madrid på sine destinasjonskart. Men også flere charterselskaper selger reiser til Madrid, blant annet Star Tour. Madrid er velsignet med utallige hoteller, pensjonater (hostal) og gode ungdomsherberger; det byr følgelig ikke på mange problemer å finne et passende overnattingssted.

Madrid i korte trekk

Madrid ligger midt i Spania, cirka 650 meter over havet. Byen er bygget på stedet der den mauriske festningen Majrit lå. Madrid ble hovedstad i 1561. Stor-Madrid har 5,8 millioner innbyggere og er en viktig administrasjons- handels- og industriby.

Aktuelle nettsteder

Madrid kommune
TourSpain Norge

>>> Syv madrilenske tips

Mer Spania

Totalguiden til Spania
Gay hotell i Madrid
Skinke, skinke


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!