Made in Denmark

Undertøy, hamburgere og godteri. Få deg en god, hjemmelaget opplevelse i København.

Publisert
Sist oppdatert
Menn kjøper litt villere undertøy enn det damene tør kjøpe.


Ikke alt du kjøper er "Made in China". Københavns gater er fulle av små butikker, med ekte, hjemmelagde varer.

Og det passer bra nå som julen er rett rundt hjørnet. Dropp masseprodusert godteri og kjøp ferske karameller med julemotiv fra godtefabrikken Sømuds Bolcher. Kjøp lokalbrygget øl i stedet for å raske med deg noen flasker fra taxfree-butikken på flyplassen. Eller hva med håndsydd undertøy til deg eller din kjære?

Her er noen utvalgte steder i Danmarks hovedstad som byr på hjemmelagde opplevelser, enten du vil kjøpe julegaver, eller vil kose deg med god mat og drikke i ferien.

På denne tiden av året finner du drops med julemotiv. Foto: Kim Jansson
På denne tiden av året finner du drops med julemotiv. Foto: Kim Jansson Vis merNam nam

Made in Denmark


Første stopp er Sømuds Bolcher (se kart). Det lille sukkertøymakeriet har laget søte drops og karameller siden 1891. Dagens godteri blir laget etter de gamle tradisjonsrike oppskriftene, i samme lokale som sukkertøyet selges. Nå som julen nærmer seg, lages drops med julenisser og andre høytidssymboler. Perfekt julegave? Kanskje det, så lenge du ikke spiser dem opp på vei hjem.

Butikken er åpen mandag til lørdag, på dagtid (se nettsidene for åpningstider). Dropsene kan for øvrig kjøpes på nettet.

Nett: Sømuds Bolcher

Håndlaget undertøy fra København. Noe for deg eller din kjære? Foto: Kim Jansson
Håndlaget undertøy fra København. Noe for deg eller din kjære? Foto: Kim Jansson Vis mer


Noe til fruen?

Går du i Københavns gater, finner du klesbutikker overalt. Noen tilhører de store kjedene, mens andre eies og drives av lokale klesdesignere. Den nyåpnede butikken Oehl (se kart) er et eksempel på sistnevnte. Dette er en butikk som drives av Katrine Heje Larsen, som også designer undertøysmerket Missekat. Undertøyet, som blir håndsydd på bakrommet i butikken, er beregnet for kvinner i 30-årene.

Larsen sier til DinSide at 70 prosent av kundene er menn. Det til tross for - eller på grunn av - at utvalget stort sett består av kvinneundertøy. Og de går gjerne litt lengre enn hva kvinnene gjør når undertøy skal kjøpes, skal vi tro designeren.

- Menn kjøper litt villere undertøy enn det damene tør kjøpe, sier Larsen.

Larsen oppfordrer alle menn som skal kjøpe undertøy til sin frue om å smugtitte på hvilke størrelser hun bruker, før han handler.

Nett: Missekat

Økologisk mat laget på det store kjøkkenet til Aamann's. Foto: Kim Jansson
Økologisk mat laget på det store kjøkkenet til Aamann's. Foto: Kim Jansson Vis mer
Restauranteier Adam Aamann.
Restauranteier Adam Aamann. Vis mer
Økologisk og hjemmelaget

Er du lei av McDonald's-burgeren, kan du få deg en skikkelig hjemmelaget burger på den nyåpnede Halifax Burgerbar (se kart). Her lages burgeren fra bunnen av, gjerne med potetbase i stedet for tradisjonelt burgerbrød, for de som har lyst på noe nytt.

Ikke altfor langt unna ligger Aamann's (se kart), en restaurant som satser på hjemmelagede og økologiske produkter. Er du sulten, kan du ta deg et tradisjonelt dansk smørrebrød, riktignok laget med en moderne, delikat vri. Og så kan du i samme slengen ta med deg noen av de økologiske varene som er produsert på huset. Her finner du iskrem, syltetøy, supper, leverpostei, for å nevne noe. Kanskje besta vil ha et glass dansk, hjemmelaget syltetøy til jul?

Nett: Aamann's

 Foto: Brewpub
Foto: Brewpub Vis mer


En flaske øl

Puben Lord Nelson (se kart) markedsfører seg som stedet der du i hvert fall ikke får tak i øl fra Carlsberg. I stedet kan du smake på lokalt øl fra 12 forskjellige mikrobryggerier i Danmark.

Et av disse mikrobryggeriene er BrewPub (se kart), og som navnet tilsier er ikke dette bare et bryggeri. Her kan du i tillegg til å kjøpe en flaske øl laget på huset, få deg en matbit, eller rett og slett nyte de edle dråpene på stedet. Flaskene i dette bryggeriet er blitt populære, og finnes også i butikkjeden SuperBest i København.

Nett: BrewPub

MER FRA KØBENHAVN:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer