MA – Diamanter og Lego

Liseberg, diamanter og Lego. Her er MAs ruteforslag til familieferien.

Liseberg
Liseberg Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Alle ruteforslagene er lagt opp for to ukers ferie.
Total reisedistanse: 3.810,4 km

Turen går fra Oslo via Sverige Danmark, Tyskland, Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Danmark. Rutebeskrivelsen er omfattende. Av plasshensyn trekker vi kun fram hovedpunktene. Det er lagt opp til at man kjører hele strekningen nedover, via Sverige og Øresundbroen. På tilbaketuren benyttes båt fra Fredrikshavn til Oslo.

Göteborg:
De fleste kjenner vel den største attraksjonen i Göteborg; Liseberg. Hvis du får tid anbefaler MA i tillegg en tur med Paddanbåtene – som gir deg en guidet tur til Göteborg langs kanalene.

Du kjører til Malmö og over Øresundbroen, som binder sammen Sverige og Danmark. Du kan fortsette nedover Sjælland, men det anbefales en tur innom den danske hovedstaden.

København:
Tivoli med moro og underholdning for store og små – et imponerende parkanlegg og restauranter for enhver smak. Ellers i Kjøben: Dyrehavsbakken på Klampenborg, akvarium i Charlottenlund og Planetarium. Shopping på Strøget for de voksne.

Videre går turen mot Rødby, og besøk i:

Knuthenborg Safari Park på Lolland:
Parkanlegg som inneholder dyrepark med masse dyr og flotte og sjeldne blomster og trær.

Hamburg:
Besøk Hagenbeck Zoo, parken Planten und Blumen, mange museer, fiskemarked i Altona hver søndag.

Videre mot Hannover og til:

Kassel:
Flott beliggenhet – Wilhelmshøhe-parken er verdt et besøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankfurt:
Mange vakre kirker og en rekke interessante museer.

Paris:
Attraksjoner som bør besøkes: Champs Elysées, Sacré-Coeur, Notre Dame, Louvre-museet, Eiffeltårnet og Latinerkvarteret.

Euro-Disney øst for Paris, i Marne-la-Vallee, kan by på fornøyelser og underholdning. Fin adkomst fra Paris med tog, dersom det ikke frister å utfordre skjebnen og utforske Paris med bil.

Videre til Belgia:

Brussel:
Besøk middelaldertorget Grand Place med sine mange flotte gamle bygg. Blomstertorg om morgenen, lysshow om kvelden. Anbefales en tur i de små gatene rundt torget på kvelden. Waterloo ligger ikke langt fra Natos hovedkvarter.

Brugge:
Ifølge MA Belgias kanskje vakreste by. Må besøkes til fots og med kanalbåt. Mange flotte bygninger, brosteinslagte små gater, vakre kirker og byens nyeste attraksjon: Diamantmuseet. Der kan du se hvordan edelstenene blir slipt.

Videre til Nederland:

Den Haag:
Residens- og regjeringsby i Nederland. Flott by med plasser, monumenter og et livlig badested. Besøk Tikibadet, Europas største innendørs vann-forlystelsespark. Besøk også miniatyrbyen Madurodam – den inneholder kopier av alle kjente bygninger, broer og kanaler i Nederland.

Amsterdam:
Masse kanaler, parker fulle av tulipaner, gallerier, museer.

Via demningen Afsluitdijk og Groningen til Tyskland og:

Kiel:
Imponerende rådhus med god utsikt fra det 106 meter høye tårnet. Kielkanalen er den travleste kanalen i verden med 50.000 skip i året. Flott spasertur langs kaia til Holtenau-slusene, der båtene går inn og ut av kanalsystemet.

Tilbake til Danmark:

Vejle og Billund:
Legoland. Like ved ligger løveparken ved Givskud.

Djursland:
Halvøy på østkysten av Jylland. Verdens lengste treskip, fregatten Jylland, ligger ved havn i Ebeltoft. Ebeltoft familiepark er verdt et besøk – naturpark med vakker beliggenhet og spennende dyr fra hele varden – samt lekeplass for de små og hageanlegg der dere kan nyte medbrakt nistekurv.

Ved Kattegatsenteret i Grenaa kan du se all verdens fisk gjennom store panoramavinduer. Djurs sommerland byr på mer enn 60 forskjellige forlystelser og aktiviteter.

Ålborg:
Utenfor Ålborg ligger blant annet Tivoliland og en stor zoologisk hage.

Avgang fra Fredrikshavn.