Med eplekinn og sug i magen.
Med eplekinn og sug i magen.Vis mer

Lystaking for lystige sjeler

Akebakken betyr eplekinn, latterkrampe, full guffe, og kanskje varm sjokolade på termos. Vi har funnet de deiligste akebakkene i Norge.

 • Korketrekkeren og andre akebakker i Oslo
  Turen fra toppen av Korketrekkeren i Oslo tar 6-9 minutter. Her har store og små barn frydet seg i høy hastighet siden begynnelsen av 1900-tallet.

  Mangler du kjelke? AS Skiservice, Tomm Murstad jr, leier ut kjelker for kr 70 og kr 90. Kjelke- og skiutleie holder åpent til klokken 22.00 hver dag og til klokken 18.00 i helgene. Dette utleieselskapet arrangerer også fester med gløgg i akebakken. Også Akeforeningen i Oslo leier ut kjelker for henholdsvis kr 60 og kr 40 for voksne og barn.

  Damefallene på Tåsen gir et hvilket som helst menneske med akebrett sommerfugler i magen. Bakken er laaang, nesten nifst lang. Ta buss 22 eller 25 til Nordbergveien.

  Unnarennet i Holmenkollen, er det lov å ake der? DinSide Reise ringte til Skiforeningen.

  - Det er strengt forbudt å ake i unnarennet, sier en vennlig dame i resepsjonen.

  - Alt var bedre før i tiden, tenker vi. Da ble nemlig unnarennet brukt som akebakke av de villeste barna.

 • [Ugjyldig objekt (NAV)]

 • Post-olympisk moro på Lillehammer
  I Kanthaugen Freestyleanlegg på Lillehammer kobler du kjelken til skiheisen og lar den gjøre den kjedelige jobben. Åpent hver dag fra kl 1100-1600. Det koster kr 100 per time, inkludert kjelke, heiskort, hjelm og briller. Det er også mulig å leie bakken utenfor ordinær åpningstid.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Klar for 120 km/t? Sjekk ut bobraftingen, taxiboben og funcarten på Hunderfossen, et avansert alternativ til det barnslige akebrettet. På Lillehammer Olympiske Bob- og akebane, femten kilometer nord for Lillehammer, prøver du de olympiske akegrenene. Bobene styres av piloter. Aldersgrensen for bobkjøring er satt til tolv år. Prisene starter på kr 145 for bobrafting, og det dyreste alternativet, taxibob, koster kr 700. Få også med deg et skrytediplom. (Bestillings- og informasjonstelefon: tlf.: 61 27 75 50/41 57 71 70)

 • Fløybanen
  I Bergen er folk raske med å ta Fløybanen til toppen hvis det har kommet litt snø. Kjentfolk sier folk går mann av huset på nyinnkjøpte romperacere når det faller litt snø i høyden. Fra Vetrelidsalmenningen tar du Fløybanen till toppen og setter utfor. Fløibanen koster henholdsvis kr 25 og kr 13 for voksne og barn. For åpningstider og føremelding, ring tlf.: 55 33 68 00
 • Businessbakken
  Norefjell Aktiv har spesialisert seg på å kaste kurs- og konferansedeltakere i Norefjellsområdet ut i akebakken. Her kan konsulenter og næringsdrivende leke seg med rumperacere, snolasere – en kjelkeinnretning som kan komme opp i en fart på 100 km/t - og såkalte discoflyers. Prisene starter på kr 80 per person for en time. (Norefjell Aktiv, 3535 Krøderen, tlf.: 32 14 79 82)
 • Fagerfjell skisenter
  På Fagerfjell skisenter på Blefjell velger du mellom tre kjelkenedfarter av rød og blå type. Barn under ti år må kjøre sammen en voksen. Heisen trekker deg til toppen. Det koster kr 60 for en time med leie av heiskort, hjelm og kjelke. For ytterligere informasjon, se Fagerfjell skisenters hjemmeside her.
 • Spektakulært i Narvik
  I alpinanlegget i Narvik finnes en halv kilometers akebakke som starter 600 meter over havet. Hiv deg på gondolbanen, som koster kr 70 for en enkelttur, og nyt utsikten over fjorden før du kaster deg utfor. (Tlf.: 76 96 04 94)
 • Vierli familiepark
  I Rauland tas aking på alvor. Eieren, Erlend Larsen, har utviklet sine egne kjelker. Her kan du velge mellom to typer kjelker i kjelkeutleiet: Regulære tomannskjelker og den mer raske Rodelkjelken, kan du prøvekjøre i fire ulike nedfarter. Du og kjelken blir dratt opp av egne heiser, må vite. Prisene starter på kr 135 for to timers aking. Mer informasjon finner du her. (Vierli Turistsenter, 3864 Rauland,tlf.: 350 72 300)
 • Namsskogan Familiepark
  Namsskogan familiepark har sans for aking: Senteret har et affinert utvalg kjelker og sklibrett til utleie for bruk i akebakken. Senteret holder åpent hver helg utover vinteren og hver dag i påsken. Enkeltturer koster fra kr 20 og dagskort for barn under ni år koster kr 80. Voksne betaler kr 100. For mer informasjon se senterets hjemmeside.)

Sjekk det internasjonale ake- og bobforbundets her.