Lyst på et ekstra flysete?

Reserver vindusplassen og setet ved midtgangen.

LYST PÅ BEDRE PLASS? Det kan være slitsomt å sitte som sild i tønner på en lang flyreise, derfor kan det være lurt å reservere det ytterste og det innerste setet neste gang du reiser sammen med noen. Foto: Per Ervland
LYST PÅ BEDRE PLASS? Det kan være slitsomt å sitte som sild i tønner på en lang flyreise, derfor kan det være lurt å reservere det ytterste og det innerste setet neste gang du reiser sammen med noen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du reiser sammen med noen er det naturlig at dere ønsker å sitte sammen på flyet. For å øke sjansene for mest mulig komfort, kan det altså lønne seg å reservere vindusplassen og setet ved midtgangen på samme rad, i stedet for å reservere to seter ved siden av hverandre.

Hvorfor?

Fordi da øker du muligheten for å få et tomt sete mellom dere, ifølge lifehacker.com

Liker ikke midtsetet

Det er en kjent sak at folk ikke liker å sitte i midten, og dersom flyet ikke er fullt til randen, er sjansen stor for at passasjerer foretrekker å finne seg et annet ledig sete.

Men, det er selvsagt alltid en sjanse for at noen vil sette seg i midten likevel. Og da kan personen fort risikere å bli «dritten i midten».

– Jeg sjekket faktisk inn litt for seint en gang og det var kun ledige midtseter igjen. Jeg ble sittende ved siden av et eldre par, som avslo tilbudet mitt om å bytte seter, og endte opp med at de snakket til hverandre gjennom meg. Jeg vil bare si at dette rådet kan slå ut feil, innrømmer en av Lifehackers lesere i debattforumet.

De mest populære flysetene

Nødutgangen er blant de plassene på flyet som går aller først.

– Seter på rad 1 og ved nødutgang er nok de mest populære, i tillegg til andre seter ved midtgang og vindu. De setene som reserveres først er stort sett seter ved nødutgang, har Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian, tidligere uttalt.

Dette gjelder også for SAS:

– Har man litt lange ben, så er seter ved nødutgangen og helt foran særdeles attraktive. Her er det en god del mer plass, så dette er forståelig, har Knut Morten Johansen tidligere uttalt til DinSide.

Men pass på - på denne flytypen får du ikke bedre flysete ved nødutgangen.

Her er de dårligste flysetene

Takket være TripAdvisor's SeatGuru kan du få et lite bilde av hvordan flyets seter er satt opp. Her kan du finne flyet fra det aktuelle flyselskapet for å få en eksakt seteoversikt, og det er spesielt fargekodene du bør merke deg.

 • Grønt sete:
 • Betyr at det er et bra sete. Ergo et lurt setevalg.
 • Rødt sete:
 • Står for "dårlig sete".
 • Gult sete:
 • Innebærer at setet kan ha noen ulemper.

  – Når et sete er farget rødt, er det ment til å advare reisende om at de bør unngå setet. Vanligvis har det flere dårlige kvaliteter, som manglende vindu, begrenset hvile- eller benplass, redusert setebredde, og så videre, forklarer SeatGurus nettsider.

  Hvis du plasserer musepekeren over det aktuelle setet, vil du se SeatGurus kommentarer dukker opp, som forklarer hvorfor det er et godt eller dårlig sete.

  Er det en seterad du bør unngå, så er det setene foran nødutgangen. Disse kan nemlig ikke lenes tilbake, og det samme gjelder de bakerste setene.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer