Lynraskt tog gjennom Norge

Et høyhastighetstog under utvikling vil kunne frakte passasjerer fra Oslo til Bergen på under 2,5 timer. Ideen får støtte av blant annet FrPs Siv Jensen.

Firmaet Norsk Bane har i rundt 15 år arbeidet med planleggingen av et hurtigtognett i Norge. Ifølge selskapet vil nye skinner og tog gjøre det mulig å reise fra Oslo til Bergen på 2 timer og 25 minutter. Hvis toget ikke stopper underveis vil det bare ta halvannen time å reise den samme strekningen. Norsk Bane har også utarbeidet planer for andre togstrekninger rundt omkring i landet.

I følge Norsk Bane skal det være relativt rimelig å bygge et slikt nett i Norge, mye på grunn av landets solide og stabile fjellmasser.

Miljøvernorganisasjonen Natur og Ungdom har uttalt at de er særdeles positive til togplanene, og krever at utbyggingen av høyhastighetsspor må settes i gang så fort som mulig.

Tirsdag gikk Fremskrittspartiets stortingsgruppe i mot forslaget om en utredning av planene om hurtigtogbanen. Men etter at formann Siv Jensen fikk tenkt seg litt om, har hun funnet ut at det er best å se nærmere på planene, melder NRK.