Lureri i folkemengder

Folkemengder er som en lekeplass for erfarne tyver. Her er noen uheldige historier.

Det er lett å bli forvirret når du har folk tett opptil deg på alle sider. Men selv om du er forsiktig, har tyvene sine knep for å narre deg.

Sennep på skulderen - Madrid

Folkemengder er yndlingsplass for lommetyver.
Folkemengder er yndlingsplass for lommetyver. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Et par som ferierte i Madrid spaserte ned en bred og oversiktelig gate. Det var siesta og få mennesker omkring. En dame kommer opp til paret bakfra med en serviett i hånden. Hun peker opp på himmelen og snakker høylydt på spansk. Det kan virke som om turistenes ene jakke har blitt tilgriset av fugleskitt. To menn kommer bort, og alle skal hjelpe med å tørke vekk fugleskitten. Plutselig forsvinner to av de tre. Det tar imidlertid litt tid før paret oppdager at også vesken er borte. Den siste mannen begynner å rope ”black man” og peker opp over gaten.

Dette er en velkjent triks, hvor tyven spruter sennep på klærne til en turist, for senere å tilby seg å hjelpe med å tørke bort fugleskitt. Vesken forsvant selvfølgelig med de to ”hjelpsomme” tyvene.

Dritt i Roma

Et annet liknende tilfelle skjedde ved togstasjonen Termini i Roma. Her ble det bokstavelig talt kastet dritt - ekskrementer - på en turist. Skittkasteren stakk av, og en sympatisk forbipasserende tilbydde seg å hjelpe med å tørke bort den illeluktende massen. Turisten satte så fra seg vesken, som så øyeblikkelig ble snappet av en tredje tyv. Den hjelpsomme forbipasserende forsvant i samme øyeblikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veskenapping i folkemengder

Forsikringsselskapene får stadige meldinger fra reisende som har blitt utsatt for tyveri i store folkemengder. Spesielt utsatt er du når du reiser med trikk, buss eller t-bane hvor du står tett opptil andre. Ikke bare er det lett for tyvene å ransake lommer og vesker uten at du merker noe, det er også enkelt å forsvinne. Beste tips her er å holde på vesker, lommer eller pengebelter. Blir det mye knuffing og dytting bør du være enda mer på vakt. Flere melder også om tyveri inne i kirker. Her er det folksomt og man føler seg gjerne litt ekstra sikker. Tyvene derimot, virker ikke å sjeneres av at de stjeler i hellig hus.

Pågående sigøynere – Roma

En dame gikk rundt i Roma med ryggsekk. På et folksomt sted kom to sigøynerdamer opp med et barn som de ville vise fram. De to damene dyttet barnet opp i ansiktet til turisten. I mens fikk de to åpnet vesken, uten at den ferierende ante noe som helst. Da sigøynerne med barnet forsvant, merket damen at hun manglet et Ray-Ban etui. Tyvene hadde vært uheldige, og trodde at etuiet var en lommebok.

Tiggere med spådom – Polen

To ferierende i Gdansk ga penger til noen tiggere. Tiggerne ville takke med å spå de to, og et selsomt rituale ble satt i gang. Det ble messet, sunget og etter hvert ble det behov for en pengeseddel, for å teste hvordan det ble med den økonomiske framtiden. Det hele gikk fortere og fortere, og det samlet seg stadig flere folk rundt turistene. Med en gang lommeboken kom til syne grep noen i mengden fatt i den og løp av gårde. Tiggerne trakk seg tilbake, spådommen var slutt for denne gang.