Luksussuite til minipris

Hvorfor menge seg med bermen når du kan trekke deg tilbake i din egen suite og invitere gjester til din egen salong?

Litt annet enn vanlig turistklasse?
Litt annet enn vanlig turistklasse? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Føler du for en tur til Danmark, men frykter mørke og lufttette lugarer med minimalt armslag? Frykt ikke! Det er et godt stykke fra de spartanske briskene på turistklasse til de flotte lugarene på fergenes toppklasser.

DinSide Reise har tidligere undersøkt luksusfaktoren på hovedstadens flotteste hoteller. Nå starter vi en serie med reportasjer fra de store fergenes mest luksuriøse botilbud. Først ute er Crown of Scandinavia, en av båtene som går mellom Oslo og København. Se bildene her.

Til Køben med stil

Vi har tatt de flotteste lugarene på Crown of Scandinavia i nærmere øyesyn. Denne båten ble egentlig bygget for det svenske fergeselskapet Euroway, som hadde en kort karriere på begynnelsen av 1990-tallet. Båtens opprinnelige misjon var å trafikkere strekningen København – Malmö – Travemünde, men før båten forlot verftet gikk selskapet konkurs, og DFDS Seaways kjøpte båten av verftet. Bak innredningen av båten står firmaet Tillberg Design, som har designet interiør på ferger og cruiseskip i 40 år.

Med champagne og fri minibar

DFDS har fire lugartyper i sin øverste klasse, Commodore-klassen: Commodore Class, som er den minste; Commodore de Luxe som er litt større; Commodore Balcony som er enda litt større og som har egen balkong med stoler – og til slutt den gjeveste lugaren, Commodore Suite.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her får du champagne, frukt og nøtter ved utseiling, og du kan nyte godt av forfriskende drikke fra minibaren – eller la deg underholde av TV dersom turen blir lang. Dersom du kjøper en av disse bedre lugarene, får du i tillegg adgang til et eget område i 11. etasje – hvor en del av Commodore-lugarene ligger, og du må ha et eget adgangskort for å komme inn. Her slipper du unna bermen og sannsynligvis den verste nattlige haloien – og du slipper å sloss med andre passasjerer om sitteplass; i en egen salong serveres det forfriskninger ved avreise. Du finner imidlertid lugarer i disse klassene i flere etasjer, men alle har tilgang til den atskilte salongen.

Luksussuite til minipris

I stedet for de ordinære romnummerskiltene som du finner på de fleste andre lugarene, er Commodorelugarene er merket med forgylte plaketter som ikke levner noen tvil om at du nærmer deg de finere rommene.

Separat soverom

De flotteste lugarene er Commodore Suite – også kalt Rederlugar. Det finnes fire av disse om bord på Crown of Scandinavia, plassert på sjuende og niende dekk, i hjørnene helt foran i båten. Disse suitene er med sine 35 kvadratmeter de største på båten.

Dette vil kanskje synes uhyrlig og ufattelig for den jevne danskebåtturist, men suiten har faktisk et separat soverom med vindu på siden av båten. Soverommet er på rundt 12 kvadratmeter – og burde være luftig og rommelig nok for de fleste.

To toalettrom

I forbindelse med soverommet finner du også et bad med toalett og dusj. Her finner du fliser på gulvet, mer eksklusive håndduker, dusjkabinett i stedet for dusjforheng, en finere servant og forgylte kroker og tappekran. Stor forskjell fra de billigere lugarene, altså.

For å skåne deg mot at eventuelle gjester beveger seg inn på soveromsavdelingen for å benytte det tilhørende baderommet, har man bygd et toalett i forbindelse med entreen. Det er ikke spesielt eksklusivt, men vi vil påstå at det likevel er ganske spesielt å finne to toalett i én lugar …

Salongen

Stuen er atskilt fra soverommet, og er med sine 23 kvadratmeter stor nok til at du kan underholde gjester uten å våkne opp med ansiktet i askebegeret dagen etter.

Salongen ligger i fronten av båten, og fra de to store, skråstilte vinduene har du en førsteklasses mulighet til å stirre apatisk mot horisonten hele båtturen. Dette kan du for eksempel gjøre fra den lille sittegruppen ved vinduene. Den rosa sofagruppen yter kanskje kroppen mer komfort. I stuen finner du blomster og planter – gummivarianten riktignok – og bilder på veggene. På tross av at det er teppegulv over hele suiten, er det plassert et tykt teppe under sittegruppen, så det skal ikke være noen umiddelbar fare for å fryse på beina. I stuen finner du også TV og minibar.

Hva det koster deg å være konge på Crown of Scandinavia for en helg, og hvordan det er med tilgjengeligheten på de flotteste lugarene, kan du se her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.