Luksusliv på kanarisk

Tenerife er øya du velger om du vil fråtse i luksushoteller.

Tallene taler for seg: Av Kanariøyene er det Tenerife som har flest hotellsenger i hoteller med fire eller fem stjerner. På Tenerife er det også flere hoteller som regnes blant Spanias beste.

Flotte hoteller

Hotel Mencey slik de presenterer bilde av seg selv på egne nettsider.
Foto: Hotel Mencey Foto: Hotel Mencey
Hotel Mencey slik de presenterer bilde av seg selv på egne nettsider.
Foto: Hotel Mencey Foto: Hotel Mencey Vis mer

Et eksempel er Gran Hotel Bahia del Duque som blant annet har hatt den saudi-arabiske kongefamilien som gjester. Hotellet omtaler vi i denne artikkelen. Her finner du også omtalt et annet av Tenerifes beste hoteller; Hotel Botánico som er med i kjeden Leading hotels of the world. På øyas nordside ligger, i byen Garachico, ligger Hotel San Roque. Et palass fra 1600-tallet som nå er omgjort til et av Tenerifes mest spennende hoteller. Når spanskekongen besøker Tenerife, og hovedstaden Santa Cruz, velger han Hotel Mencey. Hotellet alle vet hvor er ...

På Gran Canaria skal det også være mulig å breie seg i luksus. Øyas mest prestisjetunge hotell ligger i Las Palmas, og heter Hotel Santa Catalina.

Rederluksus

[Ugjyldig objekt (NAV)]

På Tenerifes naboøy, La Gomera er skipsredere et viktig stikkord. Norske Fred. Olsen eier store deler av øya, og har her bygget sitt eget ferieparadis. Selskapet har hatt virksomhet på Kanariøyene siden 1904, og driver flere båtruter mellom øyene. Blant annet fra Tenerife til La Gomera. Med utgangspunkt i firestjerners Hotel Jardín Tecina kan du nyte La Gomera. Hotellområdet ligger ytterst på en klippekant, og har en liten strand til rådighet nede ved sjøen. Fokus for eierne ligger spesielt på hotellets blomstrende kvaliteter (derav navnet) med mer enn 50 forskjellige blomsterslag fra hele verden.

Paradorer

For den som drømmer om å bo på spesielle steder eller i gamle bygninger med tradisjon, er paradorer tingen. Dette er hoteller på spesielle steder eller i spesielle bygninger som drives av myndighetene. Paradorer finner du både på Tenerife, La Palma, La Gomera og El Hierro. Både på Tenerife og La Gomera ligger Paradorene i nasjonalparker. På øya som lenge ble betraktet som verdens ytterpunkt, El Hierro, ligger den moderne paradoren helt nede i vannkanten. På La Palma er paradoren et moderne bygg i kanarisk stil, med svømmebasseng og vakre hager.

  • Tilbake til innledningen.
  • Videre til barnas favoritter.