Luksusjakt

Penger til overs og interessert i jakt? På villmarksmessen på Lillestrøm var det mange muligheter til å blåse mer enn ei krone eller to.

Den klassiske norske jakten: jegeren og villmarken. Stillheten, jakten, naturen. Maten lages selv, bålet fyres på kvister og kubber man har kappet med egne hender.

Er du ikke typen som finner dette forlokkende, er mulighetene helt annerledes dersom du ønsker en mer luksuriøs jakt.

Utstyr

En hver jeger som vil hevde at han jakter i luksus må sørge for å ha utstyret i orden. Da må du også regne med å bruke mye penger.


Våpen
Vi starter med det aller viktigste; Våpenet. Skal du skyte et byttedyr med stil kan du ikke stille opp med mauseren du brukte da du var inne til førstegangstjenesten. De som skyter med stil har gått til anskaffelse av en hagle fra James Purdy & Sons. For å skyte med et av disse eksklusive geværene må du regne med å betale fra 600.000 kroner.

James Purdy & Sons hjemmeside

Luksusjakt


Den Londonbaserte børsemakeren har produsert hagler siden 1816, og har levert flere våpen til det britiske kongehuset.

Vil du ikke bruke fullt så mye penger på våpen kan du heller kontakte mer konvensjonelle våpenprodusenter for å få hagler og rifler til priser fra et par tusenlapper og oppover.

Bedre fremkomstmiddel i skog og mark skal du lete lenge etter. Foto: Dag Erik Grøtnæs
Bedre fremkomstmiddel i skog og mark skal du lete lenge etter. Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Latskap
Er du typen som ikke liker å traske rundt gjennom skog og mark kan du, der det er mulig, benytte deg av enkle små firehjulinger som transportmiddel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Villmarksmessen stilte både Polaris, Honda og Can-Am ut sine firehjulinger som er et glimrende fremkomstmiddel i ulendt terreng. Dingz.no skrev om Can-Ams nye trehjuling i forrige uke. Den koster den nette sum av 92.000 kroner. Da er det bare å slenge utstyret på doningen og kaste seg ut i villmarken uten å slite seg ut før man sniker seg inn på byttedyret.

Hvor jakter man
Bortsett fra et dyr jakt i Norge, hvor du betaler gode priser for jaktterreng i norsk utmark har du flere muligheter til å oppleve jakt andre land. For å være nærmest garantert god jaktlykke i forhold til panikkjakten man kan oppleve i Norge hvis det dyre terrenget ditt feiler i å innfri jaktforhåpningene dine, kan du velge å dra utenlands.

Til Canada kan du reise på seks til ti dagers turer langs området ved Rocky Mountains, og få alt inkludert fra 30.000 kroner oppover. Du tar med deg klærne du skal gå i, og resten ordnes av turopperatøren. Atira heter et firma som arrangerer turer til verdens største land i flateinnhold, og de nærmest garanterer at du får skuddmulighet i løpet av turen. Om det blir bytte avhenger av deg selv.

For å jakte i Canada trenger du ikke å ha avlagt jegerprøve, men de tester deg når du kommer over, for å sjekke hvilket nivå du ligger på.

Hva med å prøve seg som jeger med pil og bue? Foto: Dag Erik Grøtnæs
Hva med å prøve seg som jeger med pil og bue? Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


Buejakt
Vil du gjøre noe helt annerledes kan du gjøre som medlemmene i Norges buejegerforbund. Naturlig nok er det litt mer krevende enn å jakte med rifle ettersom du må tettere innpå dyret du skal jakte på.

Buejakt er ikke tillatt i Norge, men flere andre land (deriblant hele det amerikanske kontinentet) tillater jakt med pil og bue. Se kart over hvor buejakt er tillatt her.

For å være med til Sør-Afrika med Norges buejegerforbund må du regne med å betale rundt 30.000 kroner. Det kreves ingen forkunnskaper for å delta på en slik tur, og du får all veiledning du trenger for å være med på jakten.