For 1.080 kroner per pers kan disse damene bo på femstjerners jenterom på Grand Hotel. Foto: COLOURBOX
For 1.080 kroner per pers kan disse damene bo på femstjerners jenterom på Grand Hotel. Foto: COLOURBOX Vis mer

Luksushelg for tusenlappen

Fem forslag til spenstige helger i høst.

Publisert
Sist oppdatert

Høsten er her, mørket senker seg, og det er fortsatt lenge til juleferie. Føler du allerede nå at batteriene begynner å bli flate? Da bør du unne deg en liten hverdagspause i høst.

Vi har funnet frem til fem forslag til spennende helgeferier i høst. Alle foregår i Norge, noen av dem koster bare rundt en tusenlapp per person, mens andre krever større innhogg i budsjettet. Merk at prisene ble hentet inn i begynnelsen av oktober. Vi tar forbehold om endringer.

Jentehelg på Grand

Du og en venninne (eller venn) kan bo én natt på fasjonable Grand Hotel i Oslo. Det er dette hotellet alle internasjonale stjerner bor på når de er i byen for å holde konserter. Grand Hotel ligger midt i smørøyet, i Karl Johans gate, og rett ved siden av ligger Paléet, et handlesenter fullt av lekre butikker. Noen hundre meter lenger ned i gaten ligger det nye handlesenteret Eger, som er fullt av designmerker fra inn- og utland.

Ladies Floor har rom spesialdesignet for kvinner. Foto: Grand Hotel
Ladies Floor har rom spesialdesignet for kvinner. Foto: Grand Hotel Vis mer


Grand Hotels jentehelg-konsept inkluderer overnatting på et av rommene i Ladies Floor. Her er rommene spesialdesignet for kvinner. Badekåpe og tøfler er lagt frem på rommet, og her er det også frukt, L’Occitaine velværeprodukter og en liten gave. Frokost er inkludert, og dere får gratis inngang til Artesia SPA Grand Hotel med svømmebasseng. Dere får også ti prosents avslag på månedens behandling. Totalpris er 2.160 kroner for to personer, altså 1.080 kroner per person. Det er ikke så galt for femstjerners overnatting. Mer info her.

Norges nyeste spa ligger flott til ved Oslofjorden. Foto: Son Spa
Norges nyeste spa ligger flott til ved Oslofjorden. Foto: Son Spa Vis mer


Spahelg i Son

Son Spa er det nyeste store spaanlegget i Norge, og åpnet i november i fjor. Spahotellet ligger flott til ved Oslofjorden i Son, 40 minutters kjøretur fra Oslo, og 15 minutters kjøretur fra Rygge flyplass. Her kan du boltre deg på 2.000 kvm stort spaanlegg med ymse bassenger, badstuer osv. Du kan blant annet bestille spabehandlinger som massasje, havskrubb, eller floating, som betyr at du flyter i en kapsel med varmt vann. Priseksempler: Ansiktsbehandling 50 min - 750 kr, leireinnpakning 50 min 895 kr, kroppsmassasje 50 min - 750 kr.

I oktober har Spa Son et tilbud der du får en overnatting og tilgang til spaanlegget for 995 kroner per person i dobbeltrom. Frokost er inkludert, men eventuelle spabehandlinger koster ekstra. Mer info her.

Lysebu er et lekkert hotell ved markagrensen. Foto: Lysebu
Lysebu er et lekkert hotell ved markagrensen. Foto: Lysebu Vis mer


Romantisk luksus på Lysebu

Lysebu ligger vakkert til oppe ved Tryvann, å grensen til Nordmarka. Et klassisk sted å arrangere bryllup, men nå når bryllupssesongen er over, er det rom for andre par å bo her oppe. En romantisk helg (lør-søn) for to, med jordbær, sjampanje og fireretters middag koster 2.400 kroner, eller 1.950 kroner per person. Bestill gjennom De Historiske. Mer om Lysebu her.

Vilthelg på fjellet

Det er høst, jakttid og høysesong for viltmat på menyen. Flere hoteller har vilthelger, der gjestene kan gasse seg i rein, rype, elg og andre delikatesser. Hotel Alexandra i Loen arrangerer vilthelger 23.-25. oktober og 30. oktober-1. november. Helgen koster fra 3.170 kroner per person, og da er frokost og middag inkludert. Hotel Alexandra har dessuten et lekkerst spa. Se bilder av det her. Dersom du bor et annet sted i nærheten av hotellete, kan du komme og spise for 550 kroner fredagen, og 615 kroner lørdagen.

Arne Brimi lærer deg kunsten å kokkelere. Foto: Vianvang
Arne Brimi lærer deg kunsten å kokkelere. Foto: Vianvang Vis mer


Dersom du virkelig vil lære deg å briljere med fjellets råvarer, bør du melde deg på matkurs med Arne Brimi på Brimi Fjellstugu i Vågå. Her arrangeres det tre matkurs i løpet av høsten (18-21.10, 22-25.10 og 12-15.11) og det er fortsatt noen plasser igjen. Matkurset inkluderer overnatting på fjellstua, gode middager med vilt i fokus, og kurs i kokkelering med Brimi selv på hans Vianvang. Fokus på rein, rype, gode sauser og vin. Prisen er 5.900 kroner. Les mer her.

Lav terskel og ekte danseglede under Haukeliseters lindy hop-kurs. Foto: Haukeliseter
Lav terskel og ekte danseglede under Haukeliseters lindy hop-kurs. Foto: Haukeliseter Vis mer


Fjellhelg det svinger av

Lyst til å lære noe nytt i høst? På Haukeliseter arrangeres det dansehelg i lindy hop (en dans nært beslektet til boogie woogie) helgen 30. oktober til 1. november. I tillegg til dansekurs, arrangeres det fellestur, og du får selvsagt frokost lørdag og søndag, nistepakke og treretter smiddag lørdag. Ta med badetøy til villmarksspa, og gode sko til dansingen. Du trenger ikke kunne noe fra før av.

Helgen koster 2.450 kr hvis du overnatter i fjellrom med dusj og toalett (2.250 kr for DNT-medlemmer), eller 1.980 kr hvis du sover enklere på stabburet (1.780 kr for DNT-medlemmer). Merk at du deler rom med andre, ellers må du betale enkeltromstillegg. Mer info her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer