Luksusferie i sola for under 5.000 kr

Årets tre siste måneder er helt riktig tid å ta seg en sydenferie.

Vi har funnet frem et knippe høystandard solferier for under 5.000 kroner. Foto: Maira Kouvara
Vi har funnet frem et knippe høystandard solferier for under 5.000 kroner. Foto: Maira Kouvara Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ble sommeren for kort, og synes du høstkveldene allerede er blitt altfor mørke?

Det er nå når den beskjedne brunfargen du klarte å opparbeide deg i sommer begynner å vike plassen for en mer gustengrå farge at du faktisk burde dra til varmere strøk.

Oktober og november og førjulsdesember er fine tidspunkt å reise på solferie, fordi prisene er hakket rimeligere enn vintersolferiens høysesongen, som begynner rett før juleferien og varer sånn omtrent til over påske. (Merk deg likevel at det ofte er veldig billige restplasser å få i begynnelsen av januar. For deg som kan bestille i siste liten, kan det være en idé å vente med solferien til da.)

Når reiser du hvor? Sjekk i vår klimaguide

Firestjerners+ til under 5.000 kr

Vi har sjekket med de fire største charterselskapene, for å se hva slags ferier man kan få for 5.000 kroner eller mindre i årets tre siste måneder. Vi har satt som kriterie at hotellet skal være minst firestjerners - eller nærmere bestemt at charterselskapets egen rangering skal være minst fire soler/v'er/s'er.

Blue Village Flamingo Beach Resort. Foto: Star Tour
Blue Village Flamingo Beach Resort. Foto: Star Tour Vis mer


Her er feriene vi fant:

  • Star Tour tilbyr en ukes ferie på Blue Village Flamingo Beach Resort (fire s'er) på Gran Canaria med avreise fra Oslo den 11. desember til 3.898 kroner per person.
  • Star Tour tilbyr en ukes ferie på Blue Village Flamingo Beach Resort (fire s'er) på Lanzarote med avreise fra Oslo den 30. november for 4.140 kr per person.
  • Apollo tilbyr en ukes ferie på Marriot Beach Resort (fire soler +) i Sharm el Sheik med avreise fra Oslo den 3. november for 4.248 kr per person.
  • Apollo tilbyr en ukes ferie på Tropical Playa (tre soler +) på Tenerife med avreise fra Oslo den 25. oktober for 4.748 kr per person.
  • Apollo tilbyr en ukes ferie på Club Marina Plaza (fire soler) i Aqaba i Jordan med avreise fra Oslo den 28. november for 4.598 kr per person.
  • Solia tilbyr en ukes ferie på Grand Seas Resort (fire soler) i Hurghada med avreise fra Oslo 9. oktober til 3.995 kr per person.
  • Solia tilbyr en ukes ferie på Hotel Gloria Palace (fem soler) på Gran Canaria med avreise fra Oslo 17. oktober til 5.395 kr per person. Litt over budsjett, men en såpass hyggelig pris for et så stilig hotell at vi måtte ta det med.
  • Ving tilbyr en ukes ferie på Sunprime Atlantic View Suites & Spa (fire v'er) på Gran Canaria med avreise fra Oslo den 2. desember for 4.695 kr per person.
  • Vi tar med disse også, selv om det bare dreier seg om flybillett, og ikke hotellopphold. Ving har toukers flybillett til Phuket med avreise 15. november fra Oslo til 4.995 kr per person. Toukers flybillett til Krabi med avreise fra Oslo 6. desember koster også 4.995 kr per person.

Prisene ble hentet inn 5. oktober. Merk at dette bare er et utvalg av reisene som er tilgjengelige. Sjekk med charterselskapene direkte for full oversikt. Vi tar forbehold om utsolgte reiser og endrede priser. Mer interessert i restplasser? Se tilbudene i vårt restplassøk.