Luksusekspedisjon

The World på ekspedisjon.

Husker du The World? Det norskbygde luksuskipet var ute i hardt vær allerede før det var sjødyktig, med anklager om tilsnikelse av uberettiget verftsstøtte hos verftet Fosen Mekaniske. Økokrim-saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. I 2002 ble skipet sjøsatt i Rissa utenfor Trondheim, noe senere enn planlagt.

Som du også kanskje husker, er skipet et leilighetsskip med luksusleiligheter eid av rikinger - slik det nødvendigvis blir når utropsprisen på de rimeligste leilighetene er 16 millioner kroner (i 2002). Det er imidlertid åpent for deg og meg å leie leiligheter ombord, og på den måten reise på et "vanlig" cruise - om bankkontoen eller eventuelle kreditorer sier ja.

Det koster ...

Skipet seiler til nye destinasjoner året rundt, og et års seileplan er ikke lik neste års. I september kan du bli med The World på ekspedisjon til Grønland. Dette ligger ikke i neste års seileplan, så dersom du ønsker å oppleve Grønland i luksusomgivelser, bør du haste på.

Vent litt - det er kun en bagatell av rent praktisk art: Prisen.

Hele ekspedisjonen kommer på 30.500 dollar for to personer i rimeligste lugar. Dette tilsvarer den nette sum av 187.870 norske kroner.

Er du mer "heller eie enn leie"-typen, er det selvsagt mulig å kjøpe seg inn i dette seilende leilighetskomplekset. Det er totalt 165 leiligheter av varierende størrelser ombord, og prisene for kjøp varierer fra cirka 850.000 dollar (5,2 millioner kroner) til 13,3 millioner dollar (81,9 millioner norske kroner), ifølge BornRich.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lurer du på hvordan lugarene og omgivelsene ser ut? Sjekk bildespesialen i her.

Grønlandsekspedisjonen tar 18 dager, med start i Reykjavik på Island 1. september.

Fram. Foto: Per Ervland
Fram. Foto: Per Ervland Vis mer


Rimeligere med Fram

Synes du cruise med The World blir litt i svetteste/dyreste/voldsomste laget? Du kan også reise på ekspedisjon til Grønland med en annen norsk kjenning: Hurtigruteskipet Fram. Her er forholdene litt mer intime enn ombord The World. Fram har tre cruiserunder på Grønland bare i september, av noe varierende varighet. Avreiser er 2., 13. og 26. september, og prisene er fra 33.500 kroner (for 12-dagers cruise) per person.

DinSide besøkte Fram da skipet lå til kai i Oslo i sommer. Her kan du se bildene.