Luksus til lavpris

Du trenger ikke blakke deg på cruise i Karibia for å få føle et snev av eksklusivitet i ferien.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Har du flust med penger og kredittkort i lommeboken, er det ikke vanskelig å oppleve ekte luksusferie. Da kan du seile rundt på dyre cruiseskip i Karibia, du kan shoppe i Milano og New York eller rett og slett nyte livet på dyre luksushoteller på Maldivene.

Men hva med dem som ikke har så mye penger? DinSide Reise har funnet frem til reisemål, der du kan nyte ulike former for luksus til en billig penge. Klikk på lenkene i boksen til høyre for å finne ut hvor du skal dra for å få billig luksus.

Perfekt i Thailand

Thailand er selve symbolet på luksus på budsjett, mener de bereiste.
Thailand er selve symbolet på luksus på budsjett, mener de bereiste. Vis mer

Mange fremhever Østen som det perfekte stedet for luksushungrige med edruelig reisebudsjett.

- Thailand er det perfekte landet for deg som vil ha en variert ferie til en billig penge, sier Lisbeth Homlong (28). Hun har reist mye rundt i Asia, og besøkt alle de bebodde kontinentene i verden, unntatt Australia. Nå jobber hun som lege i Norge.

Selv om hun ikke har vært luksusturist i Østen personlig, mener hun at Thailand og Indonesia er av de stedene i verden hvor du får mest komfort for pengene.

- I Bangkok kan du bo på flotte hoteller, uten å betale på langt nær så mye som i Vesten. I Nord-Thailand kan du dra på jungelsafari, og sitte på hesteryggen – også det til rimelige priser, sier Homlong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Les mer om luksuriøse hotellopplevelser for skrinn lommebok.
 • De beste strandopplevelsene hadde Homlong i Indonesia.
  - Der kan du leie skikkelig flotte bungalower på stranda for under hundrelappen. Og strendene er nydelige, sier Homlong.

 • Klikk her for å lese mer om strandliv på budsjett.
 • Shopping i Kina

  Bali er mer enn flotte hoteller og vakre strender.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
  Bali er mer enn flotte hoteller og vakre strender.
  Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

  Ikke alle drømmer om late dager på stranda. For noen er toppen av lykke å kunne handle i bøtter og spann, og likevel ha penger igjen på kontoen.

  Journalist i magasinet Kvinner og Klær (KK), Helle C. Aarnes (29) fant sitt shoppingparadis på andre siden av jordkloden. Hun reiste på reportasjetur til Kina med tom koffert, og kom tilbake med flerfoldige kolli fulle av klær.

  - Markedene i Beijing var svært, svært billige. Der fikk du alt fra silkeklær til røffe ytterjakker til en brøkdel av prisen hjemme, sier Aarnes.

  - Det var helt vilt hvor mye vi handlet, og vi følte oss nesten dumme da vi pakket ut fangsten på hotellrommet, legger hun til.

  Her kan du kan shoppe billig.

  Opplevelser

  Det er ikke bare slappe dager og ivrig shopping som tiltrekker oss. Stadig flere søker de store opplevelser i ferien. Det være seg ekstreme aktiviteter som strikkhopp, rafting og klatring, eller unike opplevelser med dykking, safarier og vandreturer.

 • Sjekk våre budsjettips for spennende opplevelser.
 • Billig ferie i siste liten?

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.