Luksus skiresort i Kina

PingTian Resort heter det nye luksusskisenteret under bygging i Xinjiang-provinsen i Kina.

Publisert
Sist oppdatert
- Dette er virkelig spektakulære fjell. Veldig likt Rockies i Colorado.


Noe av det du kan oppleve i området. Foto: PingTian Resorts Ltd.
Noe av det du kan oppleve i området. Foto: PingTian Resorts Ltd. Vis mer

Det er PingTian Resorts Ltd., en gruppe amerikanske og hongkong-kinesiske investorer, som står bak utbyggingen av et høykvalitets skianlegg i Tianshans-fjellene i Xinjiang-provinsen. Prosjektet er inndelt i flere forskjellige faser, hvorav første fase skal åpne i november 2008.
Hele anlegget skal etter planen stå ferdig i 2013, og vil da dekke et område på mer enn 50 kvadratkilometer og med høyeste bakke 3.150 meter over havet, og med en høydeforskjell på 1.100 meter.

BILDESPESIAL fra det blivende PingTian Resorts

Det bygges opp en egen skilandsby, og her vil bli fasiliteter som seg hør og bør et vintersportsanlegg med internasjonal ry: restauranter, barer, kaféer, butikker og et luksuriøst spaområde. Dette blir et helårsområde, som også skal tilby golfbaner, tennisbaner og ridesenter.

I første rekke er det internasjonale turister som blir hovedmålgruppen, men etterhvert tror selskapet bak det nye anlegget at skisporten vil spre seg i den kinesiske middelklassen, slik at det ligger et godt markedsgrunnlag i eget land etterhvert. Kinas skiforening (The China Ski Association) anslår at 10 millioner kinesere kommer til å stå på ski i år 2010.

PingTian Resort ligger en times kjøring fra regionshovedstaden Urumqi med to millioner innbyggere. Flyplassen her tar imot 50 daglige avganger fra Hongkong, Shanghai, Beijing og Europa. Dette er også et populært turistmål, i kraft av at det ligger langs den nordlige ruten til Silkeveien.

Det spørs om det ikke blir hakket hvassere å skryte av årets skiferie til Kina, enn til "trauste" Alpene ...

BILDESPESIAL fra det blivende PingTian Resorts

Mer info på skianleggets nettside, pingtianresorts.com

Xinjiang-provinsen er avmerket. Foto: PingTian Resorts Ltd.
Xinjiang-provinsen er avmerket. Foto: PingTian Resorts Ltd. Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer