Luksus og idyll ved Cote d’Azur

Luksusyachtene i Antibes vil garantert ta pusten fra far, mens de steile bakkene i Eze kan ta pusten fra enhver med dårlig kondis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Eze
Eze Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Cote d’Azur – eller blåhimmelskysten – er et eldorado for deg som liker å farte rundt i ferien. Med Nice som utgangspunkt er det kort vei til et uttall spennende steder for enhver smak og interesse.

Her finner du vår bildespesial fra blåhimmelskysten.

Idyll ti minutter fra Nice

Vi har tidligere omtalt Monaco, som ligger 1,5 mil øst for Nice. På strekningen mellom Nice og det folksomme fyrstedømmet ligger det flere interessante steder som er verdt et besøk. Vi har besøkt Eze Village som ligger på toppen av en ås, og fiskerlandsbyen Villefranche-sur-Mer. Begge stedene ligger ti minutter med buss fra Nice – dersom bussen er i rute, vel og merke.

Trange smug i Eze Village

Med sine lyse steinbygninger og trange smug og trapper er Eze Village fantastisk idyllisk. Smugene bukter seg oppover åssiden i et herlig uoversiktlig kaos - og ethvert forsøk på målrettet navigering er dødfødt. Gjennom de steile smugene går det kun to mann i bredden - og andre fremkomstmidler enn de gode gamle apostlenes hester er umulige i denne landsbyen.

Det kan være fristende å si at byens gater ble som de ble på grunn av en franskmann med dårlig stedssans og litt for mye vin innabords. Men sannheten er selvsagt en annen. Du kan lese mer om Eze Village her.

Villefranche-sur-Mer
Villefranche-sur-Mer Vis mer
Antibes
Antibes Vis mer

Søvnig i Villefranche-sur-Mer

Rullesteinsstranden i Nice er ikke veldig godt egnet for bading. Steinene er vonde å gå på, og du befinner deg raskt på dypt vann. Derfor bør du heller sette kursen mot Villefranche-sur-Mer eller Beaulieu dersom du er på ferie i området og ønsker å ta deg en dukkert. Og dersom du bestemmer deg for å ta turen til Villefranche-sur-Mer kan du glede deg - her finner du mye mer enn en badestrand. Les mer om fiskerlandsbyen her.

Luksuriøst i Antibes

2,6 mil vest for Nice ligger Antibes. Selv om Antibes i seg selv ikke er preget av overdådig rikdom, så finner du den til gangs ved havnen. Det er nemlig her de formuende som har boliger på Cap d’Antibes fortøyer luksusyachtene. Men selv om far iherdig vil påstå at flåtene ved marinaen er kunst, så finnes det kunst også for de som helst holder seg på land. Les mer om Antibes og hva den har å tilby her.

Du kan se bilder fra Eze Village, Antibes og Villefrance-sur-Mer her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!