Luksus i Moskva

Kapitalismen har endelig manifistert seg i Moskva med det nye hotellet som bare de rike får nyte.

Publisert
Sist oppdatert

På søndag åpnet Ritz-Carlton et nytt hotell i nærheten av den røde plass i sentrum av Moskva, melder nyhetsbyrået Reuters.

Luksushotellet, hvor det koster fra 6.000 kroner natten å bo, er bygget i et gammelt hotell, kjent under sovjetregime som et sted med dårlig service, spionvirksomhet og avlyttede telefoner. Hotellet var også kjent for å ansette guider som var spesielt lojale mot systemet. Disse tok turistene med på nøye utvalgte guidede turer som passet sovjetsystemet.

Hotellet setter en helt ny standard blant de nyrike i Moskva, og presidensuiten på hotellet koster 16.000 dollar (cirka 97.000 kroner) natten. Da får du imidlertid skuddsikre vinduet i suiten din. Dersom du bestiller dette rommet er det derimot verdt å merke seg at denne prisen IKKE inkluderer frokost.

Skal du ha frokost i tillegg anbefaler hotellet "tsar-frokosten" til ikke mindre enn 700 dollar (rundt 4.200 kroner). Denne inneholder som seg hør og bør Cristal champagne (som jo er det mest trendy chamagnemerket blant nyrike og kjendiser), Beluga kaviar og trøffelomelett. Foruten dyr frokost og mat, er det nok av dyr drikke å velge mellom. Vinlisten inneholder vin helt opp til 68.000 dollar (cirka 400.000 kroner), eller hva med et glass whiskey til 400 dollar (cirka 2.400 kroner) glasset?Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer