Lukla Airport, Nepal
Dette er faktisk en ganske trafikkert flyplass, og første stoppested for alle som skal klatre i de himalayiske fjell. Første hinder på veien for å nå Mount Everest er rett og slett å komme seg helskinna fra flyplassen.

Flystripen er bygget i nedoverbakke (eller oppoverbakke om du vil) noe som gjør innflygingen ekstremt vanskelig. Landingsstripa på 2.000 fot gjør at bare twin-ottere kan lande her. Når et fly er på vei inn til landing, starter man en sirene for at lokalbefolkningen skal være oppmerksomme på at det kommer fly inn for landing. I enden (på toppen) av rullebanen har man installert et solid gjerde fra å hindre fly i stupe utfor kanten dersom de ikke skulle klare å stoppe under landing.

Flyene er ofte forsinket på grunn av det ustabile været rundt flyplassen. Under takeoff akselererer flyet nedover rullebanen, og man må bare be til høyere makter om at man klarer å plukke opp nok fart for å lette. Hvis ikke stuper man ut av banen og må håpe på å få nok fart i løpet av fallet til at man kan få luft under vingene.

I denne videoen ser du hvor bratt det faktisk er.