BEDRE PLASS: De nye setene til Lufthansa har blitt tynnere, men gir også bedre plass til føttene. Foto: Lufthansa
BEDRE PLASS: De nye setene til Lufthansa har blitt tynnere, men gir også bedre plass til føttene. Foto: LufthansaVis mer

Lufthansa får nye flyseter

Endelig mer beinplass!

Er du blant dem som gruer deg til å fly bare fordi du vet at du kommer til å sitte vondt? Det er sjelden en fordel å ha lange ben når du skal reise i luften, og dessverre er det de færreste som kan eller vil betale for seter som lar deg ligge flatt, eller nærmest gjør deg vektløs.

Men den tid er snart over. Flere selskaper velger nå nye og plassbesparende setetyper. For eksempel melder Lufthansa i en pressemelding om splitter nye seter på sine tyske og europeiske fly fra slutten av 2011. Totalt vil 32.000 seter bli byttet ut i løpet av året.

Er du for tykk? Sjekk om du må betale for to flyseter

Fire centimeter ekstra

De nye setene skal gi bedre beinplass, i tillegg til en bedre sittekomfort. Recaro-setet har fått et mer moderne og oppdatert design, med slankere rygg og en ergonomisk form som vil gi passasjerene fire centimeter ekstra ved kneet.

Disse setene er også 30 prosent lettere enn tidligere, takket være det nye materialet i skinn. Hvert sete veier nå 10,87 kilo. Lufthansa mener også at denne vektreduksjonen vil bidra med å bevare miljøet, ettersom flyet vil bruke mindre drivstoff.

Slik ser de nye setene ut. Foto: Lufthansa
Slik ser de nye setene ut. Foto: Lufthansa Vis mer


Siden de nye setene bruker mindre plass enn før, vil flyselskapet få plass til enda flere seter på flyet. I fremtiden vil eksempelvis en Airbus A320 fra Lufthansa ha plass til 168 passasjerer, mens de foreløpig bare har seteplass til 156. (179 passasjerer oppgis som maksimalt for denne flytypen.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt flysete med enda mindre benplass

Norwegian får også nye seter

Det tyske flyselskapet er ikke alene om å bytte ut flysetene.

I fjor skrev DinSide at Bjørn Kjos lover bedre passasjerkomfort og bedre plass på Norwegians nye Boeing 737-800-fly, levert fra desember 2010, og vi har selv prøvd Recaro-setene på Norwegians rutefly.

Flyene vil bli levert med samme interiør som Boeings nye Dreamliner, og Norwegian blir det første flyselskapet i Europa som får det nye interiøret i flyene sine.

Les mer om flyopplevelsen Dreamliner-interiøret lover her