LØYPE!

De første skibakkene åpnet for drøye fire uker siden, og etter hvert har flere kommet til. Her er oversikten over hvor du finner rullende skiheiser og åpne bakker akkurat nå.

LØYPE!
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Skilandslaget i alpint, her representert ved Ole Kristian Furuseth, har ligget i trening på Bjorli de siste ukene.
Foto: Lars N. Thomas Foto: Lars N. Thomas
Skilandslaget i alpint, her representert ved Ole Kristian Furuseth, har ligget i trening på Bjorli de siste ukene.
Foto: Lars N. Thomas Foto: Lars N. Thomas Vis mer

- Vi har holdt oppe i fire uker allerede, vi var de første som åpnet, sier Lars N. Thomas ved Bjorli Lesja Reiseliv. Forholdene her er veldig gode, og dette er faktisk første helgen vi har ledig overnatting her etter åpningen, fortsetter han.

Det har vært trangt om plassen på Bjorli de siste ukene, med skilandslagstrening fra inn- og utland. Det har vært så trangt at Thomas sier de har måttet sende folk helt til Åndalsnes for overnatting. Men de ivrigste har funnet egne løsninger på overnattingsproblemet:

- Det er til og med folk som har ligget og sovet i skuret på bussholdeplassen. Jeg fikk ikke vite det før etterpå – hadde jeg visst det, så hadde vi da ordnet overnatting på en eller annen måte, sier Thomas.

Bra med snø

Bjorli er et av skianleggene med mest snø og flest åpne løyper og heiser hittil.

- Det er bare fjellheisen som ikke er åpen ennå, men det er oppe på snaufjellet, og vi trenger skikkelig med snø før den åpner. Men bakkene ellers er åpne, og til helgen åpner vi halfpipen, forteller Lars N. Thomas.

Det begynner å bli godt med snø flere steder i landet; Beitostølen ligger på topp hva gjelder snødybde, med 92 centimeter på toppen. Trysilfjellet har også godt med snø, og til helgen utvider de til 11 heiser og 25 bakker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men selv om mange har godt med snø øverst i bakken, kan det være dårligere med snø nedover – og da begrenser det seg hvilke og hvor mange bakker man kan ha åpne. For eksempel Norefjell, som åpner til helgen, åpner kun i øvre del av anlegget.

Her finner du en oversikt over hvilke bakker som ligger åpne for dine føtter akkurat nå. Der finner du også snødybden, men husk at den er angir snødybde øverst i bakken. Det er gjerne skrinnere lenger ned.

Verken snø eller kulde

Vi har funnet 25 anlegg som er åpne nå, eller som åpner til helgen. Det er varierende hvor mange bakker og heiser de forskjellige anleggene har åpnet ennå – som du kan se av oversikten. Men det er også mange som ikke ennå ikke har hatt besøk av Kong Vinter.

- Nei, her er det verken kulde eller snø, så vi har ikke åpnet ennå, får vi vite ved Narvik Skisenter.
- Det tidligste vi noensinne har åpnet er 7. november, men det bruker å være i desember. Hvis det kommer masse snø, eller det blir så kaldt at vi kan legge kunstsnø, så greier vi å åpne til jul, men da må det bli kaldt NÅ!

Stryn Skisenter hadde åpent i to helger – ikke forrige helg, men helgene før der - men så forsvant snøen. Nå ligger de på vent, men regner med å åpne til juleferien. Og det er ikke bare på Stryn at værgudene erter alpinistene. Vassfjellet Skisenter ved Trondheim har åpnet og stengt – og åpner igjen til helgen.

 • Her kan du stå på ski akkurat nå.
 • Disse åpner snart

  Fulufjellet: 22. desember
  Stryn: Regner med å åpne til juleferien
  Sogn: Håper å åpne søn. 9.desember
  Kvamskogen Skieldorado: Regner med å åpne 2. juledag, hvis det er nok snø
  Vrådal: Regner med å åpne 8. desember

  Mer om ski:

 • Dette koster heiskortene – oversikt over priser hos 15 anlegg i Norge.

 • Vinterens mest populære skireisemål i utlandet, og åtte nyheter.

 • Test deg selv: Er du en skiekspert?
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.