Loungeluksus for alle

Slik får selv du som reiser på krøtterklasse adgang til VIP-loungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyplassloungene er stort sett forbeholdt de som reiser mye og som dermed har god opptjening av poeng i fordelsprogrammet til flyselskapet, eller det er forbeholdt deg som reiser med forretningsklassebillett eller førsteklassebillett.

Dette er igjen forbeholdt de færreste, men det som i alle fall er sikkert, er at du og jeg som stort sett reiser på krøtterklasse (eller sagt med andre ord: med billigste billett) vi har i alle fall ikke tilgang til flyplassloungene.

Og er du blant dem som har fått nesa innenfor en slik lounge en eller annen gang i løpet av livet, så vet du at verden bak de bevoktede lounge-dørene er en helt annen enn verden utenfor gaten på en svett flyplass. For i loungen er det frisk luft, gratis forfriskninger, aviser, blader, bøker, arbeidsstasjoner for deg som vil jobbe eller på annen måte benytte internett, gode stoler og myke sofaer. Her står personalet til din tjeneste, og her er toalettfasiliteter med annen standard enn i avgangshallen.

Det er kort sagt et mye mer behagelig oppholdssted enn rett utenfor gaten, hvor du kanskje ikke engang får satt akterspeilet nedpå en stol.

Men det finnes en opsjon også for deg som ikke har mulighet til å opptjene fete fordelskort eller reise med dyre billetter. Du kan kjøpe deg tilgang til loungene, uavhengig av flyselskaper og billettyper. Dette er mulig hos selskaper som Priority Pass, Lounge Pass og Priority Traveller.

Gulloungen på Gardermoen.
Gulloungen på Gardermoen. Vis mer


Husk også å sjekke hvorvidt du har avtale om bruk av flyplasslounger, via ditt kredittkortselskap. Har du tips til flere selskaper som kan gi adgang til flyplassloungene, enn de vi nevner her, eller du vet andre måter å komme deg inn på loungene på - gjerne gratis? Del dine tips med andre i debattforumet under.

Priority Pass

Med medlemskap i Priority Pass, får du tilgang til over 500 VIP-lounger i 90 land og over 275 byer verden over. Dette er lounger drevet av flyplassene eller flyselskapene eller handlingagenter, og som selskapet Priority Pass har avtale med. Det er tre forskjellige medlemsplaner:
Standardmedlemskap koster 99 dollar (546 kroner) årlig, og deretter 27 dollar (149 dollar) for deg og 27 dollar per hode for dine gjester, hver gang du benytter deg av en lounge.
Standard plus-medlemskap koster 249 dollar (1.374 kroner) per år, og her er ti loungebesøk inkludert. Etter at de ti inklusive besøkene er oppbrukt, betaler du 27 dollar per hode i tillegg.
Prestisjemedlemskap koster 399 dollar (2.202 kroner) per år, og du får ubegrenset tilgang til loungene. Gjestene dine betaler 27 dollar per hode.

På nett: prioritypass.com

Lounge Pass

Dette medlemsskapet gir deg tilgang til 130 VIP-lounger i 39 land og på over 100 flyplasser. Her bestiller du adgang til loungene før avreise, og betaler etter hvor mange og hvilke lounger du ønsker adgang til. Prisene starter på 12 pund (136 kroner) per hode, og varierer altså med destinasjon. For eksempel koster det 17 pund (192 kroner) per person på Kastrup, og 18 pund (203 kroner) per person på London Stansted.

På nett: loungepass.com

Priority Traveller

Dette er en medlemsorganisasjon som bruker tjenestene til de to ovennevnte programmene. Et elitemedlemskap i Priority Traveller gir deg tilgang til fordelene ved Priority Pass, mens et classicmedlemskap gir deg fordelene ved Lounge Pass. Elitemedlemskapet koster 359 dollar (1.981 kroner), mens classicmedlemskaper koster 99 dollar (546 kroner).

I tillegg til loungefordelene, gir et medlemskap i Priority Traveller rabatter på reiseforsikring, golfferie, spaopphold, hotell, leiebil mm.

På nett: prioritytraveller.com


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!