Løsning på påskenøttene

Årets påskekonkurranse fikk rekordstor oppslutning. Her finner du løsninger og de heldige vinnerne.

I år som i fjor klekket vi ut et sett nøtter for deg med god tid i påskeuka. I påskekonkurransen ville vi fram til navnet på en by som er kjent som særdeles vakker, og som kan skilte med sjøside mot et av de store verdenshavene.

Rett svar

Hvor i verden er dette?
Hvor i verden er dette? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har fått inn rekordmange svar, og de aller fleste klarte oppgaven med glans. Blant kreative forslag som Barcelona og Australia (!), fant de fleste fram til Vancouver i Canada. Byen er kjent som landets vakreste og viser seg stolt fram med sjøside mot Stillehavet.

Sjekk om du fikk rett svar på de ulike rebusoppgavene. Vinnerne av årets påskekonkurranse finner du her.

1: Fjorårets nøtt

Løseordet på fjorårets oppgave var nok lett match for trofaste lesere. Andre måtte nøye seg med tips som en av verdens eldste hellige byer, en hellig elv, og skapelseslegender med navn som Shiva. Rett svar er Varanasi, den lysende byen som er ett av Indias viktigste pilgrimsmål.

2: Navn på hotell

I den andre rebusoppgaven var vi ute etter navnet på et av Norges største hotell, med fem bokstaver. Kolossen er dekket av glass og ligger sentralt til i hovedstaden, ikke langt fra sentralbanestasjonen. DinSide har kåret toppsuiten til hovedstadens beste, og for den nette sum av 40.000 kroner natten kan du meske deg med all slags luksus på 380 kvadratmeter. Rett svar er Plaza. Les mer om hotellsuiten her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3: Kjent og kjær storby

I den tredje oppgaven ønsket vi oss navn på en kjent og kjær storby, et yndet reisemål for oss nordmenn. En vakker by hvor det er populært med krobesøk eller en tur på tivoli. Her finner du videre en vokskopi av verdens høyeste mann. Vel i havn? Byen vi er ute etter er nemlig København. Les vår guide til Danmarks hovedstad her.

4: Salsa og gamle biler

Mojito, salsa og gamle biler. Den fjerde oppgaven spurte etter navn på en øy, som har blitt en nyvunnen feriefavoritt. Den grønne øya er særdeles kjent som bastion for venstrevridd politikk, og da burde det ikke være så vrient. Fire bokstaver blir til Cuba. Les mer om hva du bør få med deg på øya her.

5: Ny luksusrestaurant

Terje Ness har åpnet en ny restaurant i Oslo. Den kritikerroste restauranten har fått det kledelige navnet gull på spansk. Tre bokstaver – Oro er rett svar. Les mer om gode spisesteder i Oslo her.

6: Eksotisk og varmt

Høye kalksteinklipper.
Høye kalksteinklipper. Vis mer

En svært populær ferieøy ligger godt og vel 13 timer med fly fra Norge. I løpet av 90-åra har Thailand vokst seg til å bli en av våre mest populære feriedestinasjoner. Det eksotiske kommer i kombinasjon med sikker sol, rent vann og lange hvite strender. Og da er det vel gjort. Vi lar oss friste. De aller fleste flyr til Phuket, og det er også rett svar på den sjette oppgaven. Les mer om hvordan du får mest ut av Thailand-ferien din her.

7: Nordlig skiglede

Det er himmelske skiforhold helt mot nord i gamlelandet. I den syvende oppgaven spurte vi etter en by som har gjort seg bemerket på skifronten. Et stort skianlegg med snaufjell nord for polarsirkelen, og gode muligheter for skreifiske og spekkhuggersafari burde være tips nok. Rett svar er Narvik. Mer om dette skistedet og andre norske skifavoritter finner du her.

8: Stor flyplass

Ti bokstaver og verdens mest travle flyplass. Så sent som i mars måned presenterte vi tallene fra Airports Council International. Rekorden i fjor ble satt av en flyplass i USA. Hele 80 millioner passasjerer skal denne giganten ha betjent i løpet av år 2000. Flyplassen ligger i Atlanta og heter Hartsfield. Les mer om de største flyplassene her.

9: Test deg selv

I den niende og siste rebusoppgaven fikk du muligheten til å teste deg selv i geografi. Fem spørsmål skulle besvares rett, og de heldige og dyktige fikk siste løseordet. Flamenco ligger i Rio de Janeiro, Harbour Bridge finner du i Sydney, SoHo ligger i New York, Cape Town er den trygge storbyen i Sør-Afrika og St Petersburg er byen som tidligere har blitt kalt Leningrad. Prikket du inn disse fem fikk du svaret Barcelona.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.