Løsningen ligger i Paris.
Løsningen ligger i Paris.Vis mer

Løsning på julenøtter

Her er løsningen på DinSide Reises julekonkurranse.

Gjennom ti deloppgaver kunne tålmodige og kunnskapsrike lesere komme frem til svaret i DinSide Reises julekonkurranse. Flere hundre svar kom inn, og av de som har svart riktig er fem heldige vinnere trukket ut.

Oppgavene og løsningen

I første oppgave jager vi på et paradisisk øyrike som er rammet av massiv koralldød. Riktig svar er Maldivene, som ligger sydvest for India, i det Indiske hav.

I oppgave to beveger vi oss hjem til Norge, og en by som står foran store endringer i kollektivtilbudet sitt. Braathens bestemte før jul at de legger ned flyruten mellom Oslo og Røros, det vil si den eneste ruten som går til Bergstadens flyplass.

Tredje løsningsord er navnet på et land nært oss, som er svært billig å besøke som turist. Med bilder fra den vakre hovedstaden Vilnius, forsøkte vi å lede deg riktig vei. Landet er Litauen

Løste du fjerde oppgave riktig, kom du frem til Københavns fremste handlegate, Strøget. Her finner du fristende butikker på rekke og rad, men også Guiness World of Records Museum der de blant annet har vokskopier av verdens høyeste mann.

femte linje flytter vi oss til et av verdens fremste turistmål, Hawaii. En av de mindre besøkte øyene i denne amerikanske staten er også løsningen på denne oppgaven, nemlig Maui.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsning på julenøtter

Sjette løsningsord er både langt og fremmed, selv om stedet ligger i Sverige. Byen der ishotellet nylig åpnet heter Jukkasjärvi, det sjette svaret vi jakter på.

Kun tre bokstaver gir løsningen på syvende oppgave. De fleste skjønte nok at drakmer er myntenheten i Hellas. Valutakoden for drakmer er GRD.

Vi tar et romantisk sprang i den åttende oppgaven. En klassisk by som dessuten er populær å gifte seg i, er selvsagt Roma. Da er løsningen og landet Italia.

I niende linje skal vi til et sted som mange mener er urharry. Uansett, mange av oss reiser dit eller til andre steder i nærheten, for å handle billige svenske varer. Med ni bokstaver i oppgave ni jakter vi på Strømstad på Sveriges vestkyst.

Tiende og siste løsningsord er en nyttig krydderplante som også blir benyttet som alternativ til reisesykemedisin: Ingefær er svaret.

Greide du alle disse fikk du også løsningsordet i konkurransen: En pittoresk bydel i en populær by. Svaret er Montmartre som ligger i Paris.

Vinnerne

Mange greide løsningen, og av de riktige svarene har vi trukket ut følgende heldige vinnere: Ragnhild B fra Vinstra ønsker seg en guidebok til Kina. Rolf Apelthun fra Tertnes får en guidebok til de greske øyer. Anne Hornmoen Nesset fra Ottestad kan drømme seg til Sør-Italia med sin guidebok. Morten Auberg fra Oslo får en bok om USA, og Oddbjørg Engvik fra Tromsø kan planlegge turer til Mexico med sin guidebok. Vi gratulerer, premiene kommer i posten.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.