Los Angeles - overkommelig stort

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
En av verdens mest trafikkerte flyplasser. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
En av verdens mest trafikkerte flyplasser. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn: Los Angeles International Airport Limited - Tom Bradley Terminal
 • Dette er flyplassen i verden hvor flest mennesker starter sin reise, og den er på femteplass i forhold til antall passasjerer som passerer flybygningene. Med det i bakhodet, gikk det relativt kjapt å ankomme landet via lufthavnen, men så er tross alt 408.000 personer engasjert i arbeidet på eller rundt flyplassen. På den annen side er det få andre land som faktisk skal ha fingeravtrykk og bilde av alle og enhver. Så stor er flyplassen at den både har egen radiokanal og (country) hit!

  Tom Bradley er en av åtte terminaler, og så snart man kommer seg inn i en av dem, blir romvolumet håndterbart. Gjør alt av innkjøp før du entrer gatene. Ulikt mange andre steder, finnes det meste felles og åpent for alle - inkludert butikkene med skilt som sier duty free. Only in America. Her er det en etasje med en del standard taxfree, og en etasje med relativt godt matutvalg. Innenfor i passasjerlokalene, er det kun to-tre sjapper.

  Internett koster 25 cent i minuttet, med en minimumsinvestering på 3 dollar. I det allment tilgjengelige området går det også an å koble til sin egne laptop.

  Å bytte valuta koster tre dollar, som betyr at du må ha en del dollar til overs for at det skal lønne seg.

   Foto: Sindre Storvoll
  Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  Som transittpassasjer eller utsjekket, er det greit og ikke minst billig å komme seg til busstasjonen for mange ruter rundt om i byen. Det koster for eksempel 0,75 dollar å dra til Santa Monica Beach (Baywatch). Hovedproblemet med å forlate flyplassen, er oppebevaring av gods (om du f.eks. ikke ønsker å drasse på laptopen hele dagen). Du må ut med minimum 30 dollar hos egne private foretak, da ingen lagerbokser finnes på stedet.

  Off-site baggage storage service providers
  Rådyre, men det er greit å få verdisaker i sikkerhet og vekk fra skuldre og rygg. Her kan man også få kjøpt esker og/eller nye kofferter hvis nødvendig. Husk at det koster rundt 20 dollar for frakt av det som skal oppbevares.

 • AeroEx. TLF: 1-886-AeroEx-9 (dvs 1-866-247639-9). Fra 8 dollar for liten bag

 • Lax International Baggage Service. TLF: (1-310-)863-4109. Fra 8 dollar

 • MBI Enterprise. TLF: 866-202-6348 (toll free) eller (310)-646-7460. Fra 3 dollar
 • Basketballproff Festus Hawkins er på vei til sin nye klubb i Wellington, New Zealand. Han kjeder seg litt.

  - Det er ingen tv, ingen underholdning. Jeg liker ikke den flyplassen, sier Hawkins.