Londons markeder

Er du først i London bør du ta deg tid til å besøke et av de mange markedene i byen.Av: Stine Okkelmo

Old Spitalfields market er mer enn bare filler.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Old Spitalfields market er mer enn bare filler.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange av markedene ser ut som gigantiske loppemarked, men den som leter han finner, og er du heldig kan du komme over en virkelig skatt.

De mest kjente er Portobello Market og Camden Market. Disse markedene er blitt veldig populære turistmål, og prisene er deretter. Tar du deg allikevel en tur kan du absolutt finne kule greier som f.eks. vintage klær, retro interiør eller bootleg cd’er. Et godt tips er å være på markedene tidlig, gjerne i 9-10 tiden før turisthordene rykker inn.

Køfritt

Vanlige londonere som ikke liker å gå i kø drar heller til området rundt Liverpool Street Station; Londonmarkedenes ”mekka”. Her ligger både Petticoat Lane Market, Brick Lane Market og Old Spitalfields Market.

I Petticoat Lane selges det mest klær. Mye er bare filler, men hvis du har tid til å titte kan du alltids finne noe brukbart blant skinnklærne.

Brick Lane er Londons svar på Grønland i Oslo. Her står faktisk gateskildene både på engelsk og bengali.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Brick Lane er Londons svar på Grønland i Oslo. Her står faktisk gateskildene både på engelsk og bengali.
Foto: Stine Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Brick Lane er stedet å gå for litt fremmedkulturell inspirasjon. Her finnes alt fra jødiske bagelcafeer til indiske karrihus. Den indiske befolkningen i området er så stor at gateskiltene står både på engelsk og bengali. Selve markedet er ikke stort å skryte av, men øverst i Brick Lane ligger en rekke butikker hvor du kan få kjøpt indiske sarier, second-hand møbler og klær. I The Laden Showroom kan du finne klærne fra unge designstudenter som forsøker å spe på en spinkel studentøkonomi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det beste av disse tre markedene er helt klart Old Spitalfields Market, som har eksistert siden 1700-tallet. Dette markedet ligger inne i en hall, veldig greit når man tenker på det ustabile været i London, og er et førsteklasses sted for å gå på skattejakt etter rare designerklær, smykker, antikviteter og annet interiør. I tillegg selges det organiske bakevarer, håndlagde skjønnhetsprodukter og billig kinesisk og indisk mat.

Tilbake til hovedartikkelen
Mer London? Bli ny - helt gratis