Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy HotelVis mer

Londons lekreste hotell?

Etter en oppussing verdt to milliarder kroner(!) gjenåpner luksushotellet Savoy. Men det møter hard konkurranse.

Femstjernersgjesten har nok av lekre hoteller å velge mellom i London. Den britiske hovedstaden er "full av" luksushoteller som konkurrerer om de pengesterke kundene.

Og nå er en av de virkelig legendariske hotellene tilbake i manesjen. The Savoy, som åpnet dørene i 1889, har endelig gjenåpnet - etter en tre år lang oppussing som totalt har kostet 220 millioner pund, altså rundt to milliarder norske kroner!

Det var ikke den saudiarabiske sjeiken Prince Al-Waleel bin Talal, som eier hotellet, sin plan at det skulle ta så lang tid, og at det skulle koste så mye. De hadde estimert at 100 millioner pund (rundt 950 millioner kroner) og 16 måneders stengetid skulle holde, men den gamle flotte bygningen ved Themsen bød på en rekke utfordringer som gjorde at prosjektet ble betraktelig dyrere, og tok mye lenger tid enn planlagt.

På det meste arbeidet 1000 mennesker med å få orden på hotellet. Den 10. oktober 2010 var det endelig klart for å ta imot gjester igjen.Og det som venter dem er mahogni, en Laliquefontene, marmorgulv, myke lenestoler i plysj, badekar med løveføtter - stort sett det som kan forventes av et luksushotell av ypperste klasse.

Da er det bare for hotelledelsen å håpe at dagens stjerner kjenner sin besøkelsestid. The Savoy har nemlig vært favoritten til både Fred Astaire, Coco Chanel og Marlene Dietrich, for å nevne noen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se bildene av hotellet:

Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Etter oppussingen fremstår The Savoy som Londons stiligste hotell. Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy Hotel
Foto: The Savoy HotelFra 3.200 kr natten

Og hva koster det så å bo her? For et "vanlig" rom må du ut med 350 pund, cirka 3200 kroner. For den største suiten, The Royal Suite, må du betale 10.000 pund, cirka 95.000 kroner ...

DinSide har bodd på et hotell som var omtrent like dyrt - NIMB i København

Men som nevnt finnes det mange konkurrenter til The Savoy. Det mest kjente er kanskje The Ritz, mens Mandarin Oriental Hyde Park flere ganger havner på listen over de lekreste storbyhotellene i verden. Andre klassikere er The Dorchester, Claridge's og mer moderne Sanderson Hotel.

Under ser du bilder fra disse luksushotellene. Hvis du hadde hatt budsjett til å bo på et femstjerners, er det jammen ikke lett å velge hvilket ...

Se bildene fra Claridge's Hotel:Se bildene fra The Dorchester:Se bildene fra Sanderson:Se bildene fra Mandarin Oriental Hyde Park:Til Informasjon koster et dobbeltrom på Mandarin Oriental rundt 295 pund. En natt på Sanderson koster 265 pund, The Dorchester tar 255 pund, Claridge's skal ha 299 pund, mens The Ritz vil ha hele 410 pund per natt. (Disse prisene gjelder alle overnatting fra lørdag til søndag i januar.)

Altfor dyrt? Vi bodde på et betraktelig rimeligere femstjernershotell i London. Les anmeldelsen av Royal garden Hotel her.

Noe dyrere, men også mye luksus for pengene får du på femstjernershotellet Sofitel St James. Les anmeldelsen her.

En smak av luksus

Har du ikke råd til å bo på et av luksushotellene, kan du likevel få en smakebit av stedene ved å dra hit for å ha afternoon tea, ta deg en drink i hotellbaren, eller spise et bedre måltid på hotellenes luksusrestauranter. Merk deg at du bør være pent kledd for å spise på fine luksushoteller. Olabukser kan gå, men da bør du ha pene sko (pene trainers går) og en skjorte til.

Se også bildene fra New Yorks feteste penthouse