Januar er den store salgsmåneden, men i London begynner de første varemagasinene salget i romjulen. Foto: Colourbox
Januar er den store salgsmåneden, men i London begynner de første varemagasinene salget i romjulen. Foto: Colourbox Vis mer

Londons januarsalg

Årets shoppingkupp gjør du i The swinging city.

Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du om en shoppingtur til London i vinter? Da bør du ikke reise nå før jul, men vente til romjulen eller tidlig i januar.

I romjulen dras det store januarsalget i gang i London. Da dumper de store varemagasinene prisene på det meste, i håp om å få unna lageret før nye varer skal inn lenger ut i januar. I år regner alle med at salget skal bli ekstra bra, siden veldig mange butikker har merket finanskrisen, og har slitt med å få solgt unna varene sine. Regn med avslag på 30-70 prosent.

Når vi i tillegg tar med at pundet er veldig svakt mot kronen (for tiden er kursen cirka 9,30 kr for ett pund), kan salgskuppene i London virkelig lønne seg.

Det er Harrods' salg som er mest kjent. Folk står i køer utenfor dørene når eier Mohammed al-Fayed offisielt åpner salget 2. juledag klokken ti. Vil du ha tak i godbitene, bør du være her på salgets åpningsdag, eller i hvert fall i løpet av den første uken. Salget varer til 23. januar, så du kan gjøre gode kupp senere også, men de mest attraktive salgsvarene forsvinner ganske fort.

Januar er lavsesong i London - men det er da det er salg overalt, for da skal det gjøres plass til vårvarene. Foto: Colourbox
Januar er lavsesong i London - men det er da det er salg overalt, for da skal det gjøres plass til vårvarene. Foto: Colourbox Vis mer


Om du ikke nødvendigvis får med deg Harrods' salgsstart, så er det et godt tips å besøke et av de store varemagasinene når du er på salgsjakt. Tvillingvarehusene John Lewis og Peter Jones (salg fra 27. des til 10. jan) har veldig mye til hjemmet - puter, gardiner, kjøkkenutstyr osv.

Harvey Nichols (salgsstart 26. des) er Harrods' argeste konkurrent, men med en litt yngre profil, og er stedet for deg som er opptatt av eksklusiv design. Liberty er i samme gate - og spesielt kjent for sin stoffavdeling (salgsstart 27. des).

Fortnum & Mason (salg fra 27. des til 17. jan) er kjent for sin flotte matavdeling, der du kan kjøpe delikatesser du aldri har drømt om før - te, kaffe, konfekt, vin, kjøkkenutstyr osv.

Selfridges (salgsstart 27. des) har stort utvalg i både klær, tilbehør (sko, vesker etc), som Harvey Nichols, men har også en avdeling med mindre dyre merker, såkalte high street-merker, som det kalles i London.

Smarte tips til London-turen

Hvor skal du bo i London?
Har du tenkt deg på salget i London, er det greit å vite at romjulen og januar er lavsesong for hotellene, og dermed kan du finne hyggelige rabatter. Husk at London er en stor by, kg hvis du vil utnytte tiden maks, bor du på et sentralt beliggende hotell, så slipper du bruke så mye tid på transport. DinSide har testet Sofitel St James og Hoxton Hotel, som begge kan anbefales. Det kan også Apex City of London Hotel, men merk at det ligger et stykke unna shoppingsentrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer