Londons beste markeder

Dropp King's Road og Oxford Street hvis du tilbringer helgen i London. Det er byens markeder som byr på den mest spennende shoppingen. Vi viser deg hvor du drar for å kjøpe hva. Husk å prute!

Foto: Camden Lock Market Foto: Camden Lock Market Vis mer

Londons beste markeder

  1. Flere londonmarkeder


Camden Market

Hva: Londons mest kjente og populære marked. Nylig stemte vi nordmenn Camden Market som vår toppattraksjon i den britiske hovedstaden. Her får du kjøpt alt fra klær, cd'er og vinyl, etnisk kunst, håndarbeid, tepper og annet krimskrams. Mye skrap, men innimellom kan du gjøre varp. Særlig gother, punkere, fetisjister, og klubbere føler seg hjemme her, og finner mye spennende i bodene og butikkene. Egentlig består det vi kaller Camden Market av flere forskjellige markeder: Camden Stables Market, Camden Lock Market, Camden (Buck Street) Market, Camden Canal Market og Inverness Stree Market.
Hvor: I området rundt Camden Lock.
Tube: Camden Town eller Chalk Farm,
Når: Lør/søn fra ca. 9.30 til 17.00, men noen boder har åpent hele uken
På nett: Camden Lock og Camden Lock Market

Foto: Britain on View Foto: Britain on View Vis mer


Portobello Road Market

Hva:Notting Hills eget marked der du finner mye antikviteter og sølv. Bodene har også smykker, klær, grønnsaker, mat, osv, osv. Antikvitetshandlerne holder til i enden nærmest Notting Hill Gate tubestasjon, mens nye og spennende designere og "loppisbodene" finner du nærmere Ladbroke Grove tubestasjon. Portobello Road markedet er mektig populært, ikke minst på grunn av filmen Notting Hill. Det betyr at prisene er turisthøye, så ikke forvent å gjøre skikkelige kupp her. Dra for stemningen, de koselige husene, kafeene, og pubene.
Hvor: I Portobello Road, Notting Hill
Tube: Notting Hill Gate eller Ladbroke Grove
Når: Lør fra 8.00 til cirka 16.30. Antikkbutikkene har åpent man-lør.
På nett: Portobello Antiques Dealer Association

Foto: Visit Spitalfields Foto: Visit Spitalfields Vis mer


Spitalfields Market

Hva: Londons beste "boho"-marked ligger midt i East End. Her er det høy øko-faktor både på maten og skjønnhetsproduktene som selges på markedet. I tillegg til dette finner du mange spennende møbelbutikker og -boder, og selvsagt mye klær - pashminaer, secondhand, unge designerspirers kolleksjoner osv. Siden Spitalfields Market ligger like ved Brick Lane, dufter det liflig av karri fra mange av matbodene i markedet. Spitalfields er glimrende dersom været er dårlig, fordi det er innendørs.
Hvor: Commercial Street, Broadgate/Shoreditch
Tube: Liverpool Street
Når: Lør/søn cirka 10.00 til 16.30. Markedet er størst søndag.
På nett: Visit Spitalfields Market eller Spitalfields

Foto: Covent Garden Life Foto: Covent Garden Life Vis mer


Covent Garden

Kanskje det mest kommersielle markedet i London, hvor du svært sjelden gjør skikkelige varp. Det er ikke så mange som setter opp boder på dette markedet, men likevel burde du svinge innom dersom du er i området. Ikke på grunn av markedet, men på grunn av alle de artige gateartistene som opptrer her. For å få lov å opptre, må artistene gjennom strenge auditions. Ingen panfløytemusikk eller felegnukking akkompagnert av kassettspiller her i gården, nei.
Hvor: Covent Garden
Tube: Covent Garden
Når: Hver dag 10.00 til 18.00
På nett: Covent Garden Life

Foto: Britain on View Foto: Britain on View Vis mer


Borough Market

Markedet rett ved Bridget Jones leilighet over puben. Hit drar du som er opptatt av gourmetmat og skikkelige råvarer. Her får du kjøpt alt fra walisisk ost, hjemmelaget konfekt, vaktelegg, indisk chutney, tysk pølse, spansk tapas, villsvinkjøtt mm. Det er her Jamie Oliver og andre mesterkokker henter sine råvarer. Og selv om du ikke har noe kjøkken å tilberede godsaker på når du er i London, finner du masse ferdiglaget mat du kan kose deg med på en benk ved Themsen, for eksempel.
Hvor: Borough High Street, Southwark/The Borough
Tube: London Bridge
Når: Kokkene handler her hver morgen fra 04.00 til 08.00. Vanlige folk kommer lørdager mellom 10.00 og 16.00
På nett: Borough Market

>>Flere londonmarkeder

Mer fra London:
Londons beste bruktbutikker
Londons beste turiststeder
Storbyguide: London
Londons beste puber

En oversikt over alle DinSides londonartikler finner du her