<b>STORBRITANNIAS BESTE BUTIKKER:</b> Apple-butikkene kommer på en delt andreplass når britiske forbrukere kårer Storbritannias beste butikker. Butikken avbildet er Apples butikk i Covent Garden, London. Foto: All Over Press
STORBRITANNIAS BESTE BUTIKKER: Apple-butikkene kommer på en delt andreplass når britiske forbrukere kårer Storbritannias beste butikker. Butikken avbildet er Apples butikk i Covent Garden, London. Foto: All Over PressVis mer

Londons beste butikker

Sjekk oversikten over de beste handlestedene i den britiske hovedstaden, og andre byer i Storbritannia.

Det britiske forbrukermagasinet Which har spurt 11.000 briter om deres tilfredshet med 100 populære britiske butikker. På bakgrunn av kundenes tilbakemeldinger, er butikkene rangert fra best til verst.

Butikkene i undersøkelsen er typisk kjedebutikker som du ikke kun finner i London, men også i de fleste andre store britiske byer. Undersøkelsen har fokusert på kjedebutikker, altså forretninger som har butikker i mange byer. Resultatlista sier dermed noe om hvilke kjedebutikker kundene er mest og minst tilfredse med, og ikke kun én spesifikk forretning på én spesifikk adresse.

Lush er best i test

Storbritannias aller beste butikk, når man ser på kundetilfredshet, er Lush, som er en kosmetikk-kjede. På delt andreplass finner vi John Lewis og Apple, og på tredjeplass er Lakeland og Independent electricals.

John Lewis er britenes favoritt blant stormagasinene. Bildet viser John Lewis, Westfield Stratford City mall. Foto: All Over Press
John Lewis er britenes favoritt blant stormagasinene. Bildet viser John Lewis, Westfield Stratford City mall. Foto: All Over Press Vis mer


Her kan du se forretningene som er rangert som de beste. Dette er altså butikkene du trygt kan oppsøke om du planlegger en shoppingferie i Storbritannia.

Denne listen viser det beste av de beste, den er altså ikke sortert etter varekategori. Du kan se de beste og verste innenfor hver varegruppe, lenger ned i artikkelen.

Listen er basert på kundetilfredshet ved sitt siste besøk, og sannsynligheten for at den spurte vil anbefale den til en venn. Kategori-listene er basert på den siste gangen kunden kjøpte et produkt innen den kategorien. Forbrukeren har også rangert hver butikk på pris, produktutvalg, produktkvalitet, service og butikkmiljø.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan lese mer utfyllende om testen, og se hele listen med alle 100 butikkene rangert, hos Which.co.uk

De aller beste butikkene (Totalscore i prosent, 100 er best)
NrButikkType forretningScore %
1LushKosmetikk83
2John LewisStormagasin81
2AppleElektronikk81
4LakelandMøbler og interiør80
4Independents electricalsElektronikk80
6ClarksSko79
7Richer SoundsElektronikk78
8Disney StoreBaby og barn77
9IkeaMøbler og interiør75
10MorrisonsHage og byggevarer74
10BonmarcheSko74
Listen er basert på kundetilfredshet ved sitt siste besøk, og sannsynligheten for å anbefale den til en venn, Kategorilistene er basert på den siste gangen kunden kjøpte et produkt innen den kategorien. Forbrukeren har også rangert hver butikk på pris, produktutvalg, produktkvalitet, service ogbutikkmiljø. Kilde: Which.co.ukI den andre enden av skalaen finner vi Halfords og WH Smith - så det er kanskje like greit å ligge unna akkurat disse forretningene.

Beste stormagasin

De fleste er innom et eller annet stormagasin om vi er på vei opp eller ned en britisk handlegate. Du skal være oppmerksom på at det ikke er det samme hvilket varehus du velger. Ifølge Which's undersøkelse, er John Lewis det beste i sin klasse, med en kundescore på 81 prosent - mens BHS (British Home Stores) er verst i klassen med en score på 57 prosent. For alle som pleier å stikke innom erkeengelske Marks & Spencers, så kan dere ganske trygt fortsette med dette. M&S kommer ut på andreplass blant stormagasinene, med en score på 72 prosent.

(Best og verst i kategoriene)
KategoriBest/verstButikkScore (%)
StormagasinBestJohn Lewis81
StormagasinVerstBHS57
Baby og barnBestDisney Store80
Baby og barnVerstHouse of Fraser59
Klær, sko, tilbehørBestClarks79
Klær, sko, tilbehørVerstTesco51
ElektronikkBestJohn Lewis85
ElektronikkBestApple85
ElektronikkVerstMorrisons48
Møbler og interiørBestLakeland80
Møbler og interiørBestJohn Lewis80
Møbler og interiørVerstMorrisons55
Hage og gjør-det-selvBestDobbies70
Hage og gjør-det-selvBestIndependents70
Hage og gjør-det-selvBestArgos70
Hage og gjør-det-selvBestJohn Lewis70
Hage og gjør-det-selvVerstTesco47
Utendørs og fritidBestEvans Cycles71
Utendørs og fritidVerstTesco57
Utendørs og fritidVerstHalfords57
KosmetikkBestLush83
KosmetikkVerstM&S67