Londons beste bruktbutikker

London er Europas trendmetropol. Men glem kjedebutikkene - bruk heller tiden din på å finne klesskatter i Londons beste bruktbutikker.

London er et mekka for deg som liker bruktklær. Her fra Rokit. Foto: Rokit Foto: Rokit Vis mer

Brukte fristelser

Hva handler du helst brukt? (Avsluttet)
Klær og tilbehør(38%) 121
Interiør(33%) 104
Vinyl/CD(29%) 90
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Enhver motemiss med respekt for sin egen stil har i hvert fall et par bruktplagg i klesskapet. I motebladene leser vi om alle stilspesialistene som simpelthen ELSKER den fantastiske retro/vintage/antikke kjolen de fant på loppemarkedet på nærmeste barneskole.

Har DU prøvd å finne disse skattene blant haugene av polyesterskjørt og utvaska dongeribukser på ditt nærmeste loppemarked? Det er jaggu ikke så lett. Men fortvil ikke. Dra til bruktbutikkene i London og finn en kreasjon som vil gjøre Kate Moss og Sienna Miller grønne av misunnelse.

Vi har plukket ut de ti beste bruktbutikkene:

Steinberg & Tolkien

Dette er den kanskje best kjente bruktbutikken i London. Steinberg & Tolkien selger fantastiske designerklær av merker som Chanel, Pucci, Balenciaga, Dior, Mary Quant og BIBA. Her finner du alt fra vintage klær fra 1920-tallet, til BIBAs kule 60-tallsklær. Utvalget er stort, og her er også mye smykker, vesker sko etc.
Adresse: 193 King’s Road
Tube: South Kensington

Blomstervesker hos Butler & Wilson. Foto: Butler & Wilson Foto: Butler & Wilson Vis mer


Butler & Wilson

Butler & Wilson selger klær, smykker og tilbehør med antikt tilsnitt, men det meste av smykkene og veskene er fra butikkens egenproduserte (og altså nye) kolleksjoner. Innimellom finner du sjeldne smykker, vesker og klær fra 1920- og 30-tallet. Butler & Wilson har også et utsalg i 20 South Molton Street (ved Oxford Street), men her er det kun nye smykker og vesker.
Adresse: 189 Fulham Road (20 South Molton Street )
Tube: South Kensington (Bond Street)
På nett: Butler & Wilson

Virginia

Her finner du vakre klær fra det forrige århundreskiftet (1900) og frem til 1930-tallet. Kjolene har flotte detaljer og er alle pent brukte. Her finner du for eksempel perlebroderte kjoler fra 1920-tallet eller chiffonkjoler fra 1930-tallet. Prisene er stive, men det er fordi dette er kjoler av høy kvalitet. Butikken selger også smykker, vesker og sko fra samme tidsperiode.
Adresse: 98 Portland Road
Tube: Holland Park

Server snack i dette paraplyfatet fra Palette. Foto: Palette Foto: Palette Vis mer


Palette London

Pallette London selger alt-mulig-rart av brukte ting – klær, sko, smykker, vesker, bøker, servise, møbler osv. Gjenstandene stammer fra 1920-tallet og frem til 90-tallet. Eieren Mark Ellis plukker rett og slett med seg alt han synes er fint og selger det i butikken sin. Han hjelper deg også å finne den spesielle gjenstanden eller kjolen du alltid har vært på leting etter, gjennom sitt verdensomspennende bruktnettverk.
Adresse: 21 Canonbury Lane
Tube: Highbury & Islington
På nett: Palette London

Seconda Mano

I denne lille bruktbutikken selges designerklær på vegne av eierne – mot at butikken tar provisjon av salget. Dermed varierer det veldig hva slags klær butikken har inne. Mest for kvinner, men også en del herreklær.
Adresse: 111 Upper Street
Tube: Angel

One of a Kind

Butikken selger brukte designermerker som Chanel, Yves Saint Laurent og Gucci. Her finner du klær fra 1920-tallet og helt opp til de jappete Joan Collins-dagene. Kate Moss og Jade Jagger er visst kunder her, og designere fra Louis Vuitton har stukket innom for å få inspirasjon til veskekolleksjonen.
Adresse: 253 Portobello Road
Tube: Ladbroke Grove

Rocka rulleskøyter fra Rokit. Foto: Rokit Foto: Rokit Vis mer


Rokit

Rokit selger bruktklær fra 1940-tallet og frem til 80-tallet, og har tre utsalg i London. Utvalget er stort, og her finner både jålete jenter og kule karer klær. Prisene er heller ikke avskrekkende. Sjekk nettsiden deres, du kan faktisk kjøpe klærne over nettet.
Adresser: 42 Shelton Street, 225 Camden High Street og 101 & 107 Brick Lane
Tube:Covent Garden, Shoreditch eller Camden Town
På nett: Rokit

Blackout II

Hos Blackout II finner du bruktklær fra 50- og 60-tallet til både dame og herre. Butikken karakteriserer selv klærne sine som "fargerike, kitchy og interessante", og selger også mye tilbehør som stooore solbriller, pumps, smykker, vesker og hatter.
Adresse: 51 Endell Street
Tube: Covent Garden
På nett: Blackout II

Cornucopia

I denne bruktbutikken finner du alt fra viktorianske klær til fjorårets kolleksjoner. Hovedvekten av klærne stammer imidlertid fra 70- og 80-tallet. Butikken har svært mange kjoler, så kanskje finner du det unike antrekket til festen/jubileet/bryllupet her? Klærne er arrangert etter hva slags stoff de er laget av.
Adresse: 12 Upper Tachbrook Street
Tube: Victoria

Mange fine - men dyre - skatter hos Rellik. Dette foto og forsidefoto: Rellik Foto: Rellik Vis mer


Rellik

Denne bruktbutikken selger også designerklær og tilbehør, blant annet mye Vivienne Westwood. Mye fra 70- og 80-tallet. Dette er vintage designerklær, så prisene er relativt stive – men da får du også unike klær. Hit kommer de hippeste stylistene for å finne klær til motereportasjer i blader som The Face, Another Magazine og Dazed and Confused, Storbritannias trendbibler.
Adresse: 8 Golborne Road
Tube: Westbourne Park
På nett: Rellik

Mer fra London:
>>Londons beste - hotell, attraksjon, underholdning
>>Londons beste puber
>>Storbyguide: London

En fullstendig oversikt over DinSide Reises londonartikler finner du her.