London

Fra dans til musikk og bolig - her er gratistips til London.

Gratis konsert i Covent Garden.Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com
Gratis konsert i Covent Garden.
Foto: www.britainonview.com Foto: www.britainonview.com Vis mer


Det er et vell av gratismuligheter i London, i alle fall når det kommer til aktiviteter og attraksjoner. Veldig mange av museene har nemlig åpne dører og gratis inngang på faste ukedager. Vaktskifte ved slottet er kanskje utbrukt, men stadig populært; det skjer daglig klokken 11.30 i perioden april og juli, og annenhver dag resten av året.

Gratis museer

Her er noen gratismuseer i London:

  • Bank of England Museum, Threadneedle Street. Her kan du lære alt om penger og pengehåndtering.
  • British Library, Euston Road. Kanskje ikke et tradisjonelt museum, men her kan du beundre en av de største samlingene av det skrevne ord, i verden.
  • Sir John Soane Museum, 13 Lincoln's Inn Fields. Englands første portrettgalleri, i arkitekten John Soanes hjem. Soane var arkitekten bak Bank of England.
  • Kenwood House, Hampstead Lane. Flott villa med flott bibliotek og interiør, samt en av de viktigste private samlingene med malerier som noen sinne er gitt til landet. Scener fra Notting Hill ble filmet her.
  • Museum of Childhood at Bethnal Green, Cambridge Heath Road. Her er samlinger av barneleker og -utstyr fra 1500-tallet og fram til i dag.
  • National Army Museum, Royal Hospital Road. Her kan du lære mer om livet og historien til britiske soldater.
  • Nasjonalarkivene, Kew. Originaldokumenter laget av stat og domstol, fra 1000-tallet og fram til i dag.

Musikk

St Martin-in-the-Fields og Det kongelige musikkakademi arrangerer gratis lunsjkonserter. Det kongelige operahus i Covent Garden har jevnlig gratiskonserter i Blomsterhallen og studioene. Du må imidlertid ha billetter, som kan plukkes opp fra klokken 10 konsertdagen. Gatemusikanter underholder daglig på plassen ved Covent Garden, og om du tar en sving forbi en av de største bok- og musikksjappene på Oxford Street, er det ikke umulig at du kan få med deg gratis promo-konserter fra de siste plateslippene.

Dans for synssvekkede

Om du er synssvekket på et eller annet vis, kan du få muligheten til å danse på Royal Opera. Om du ikke får danse foran publikum, så går i alle fall dansetimene på operahuset. Det er ukentlig og gratis, men du må forhåndsbestille plass.

Ekstern lenke: The Royal Opera

Overnatting

Det er dyrt å bo i London, selv for ganske enkel overnatting. Nytt på denne fronten er åpningen av billigflyselskapet easyJets laprishotellsatsning easyHotel i South Kensington i London sentrum. Her kan du få et hotellrom for 20 pund natta. Det er riktignok ikke et veldig stort hotellrom (5 kvadratmeter), men du holder deg i alle fall varm og tørr. Les mer om tilbudet i denne artikkelen.

>> Flere artikler om London