London tur-retur for kr 350?

Rekordlave priser, men er de tilgjengelige? Vi har sjekket Ryan Airs siste framstøt på lavprisfronten.

Fram til midnatt torsdag denne uken skal du kunne bestille tur-retur billetter fra Torp Sandefjord til London Stanstead for kr 350. Slik låter i alle fall annonsen på Ryan Airs svenske nettsider. Prisrekord eller tullball? Vi forsøkte oss på en bestilling.

Ugler i mosen

Erfaringsmessig så pleier slike fantastiske tilbud å være rene reklamestunt og uten reelle virkninger for den reiselystne. Vi forsøkte oss fram med avreise tirsdag 7. november med hjemreise påfølgende lørdag. Tre ledige avganger, og prisen? 175 kroner hver vei. Slett ikke verst!

Svært billig å fly med Ryan Air i disse dager. Men ikke helt så billig som selskapet reklamerer med... Vis mer

Går du imidlertid videre får du en litt annen pris. Det er fortsatt ledig på våre valgte avganger, men prisen har nå økt til kr 886! Ryan Air glemte selvfølgelig å opplyse at skatter og avgifter ikke var inkludert. Forbrukerombudet fattet tidligere i år et forbudsvedtak mot slik markedsføring.

- Enkelt og greit så skal samtlige skatter og avgifter oppgis som inkludert i prisen. Dette gjelder uansett om annonsering skjer på Internett eller i en avis, forteller rådgiver i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem. Forbrukerombudet har forsøkt å stoppe slike annonseringer, men når annonseringen befinner seg på Ryan Airs nettsider fra en server i Irland blir det vanskelig å gripe inn.

Det til tross; en tur-retur reise fra Torp til London for under tusenlappen er absolutt ikke å forakte. Tilbudet finner du på Ryan Air sine nettsider.

Betingelsene…

Som ventet har tilbudet en liste med betingelser som må oppfylles. Prisen er kun lagt ut på Internett, og kan bare bestilles fram til midnatt på torsdag denne uken. Videre kan utreise kun skje på mandag, tirsdag, onsdag, lørdag og søndag, mens hjemreisen må skje fra tirsdag til lørdag. Du må være borte minst to netter og maksimalt 14. Det gis ingen videre rabatter på billettene.

Billig reise?

Liker du å få med deg de siste og aller beste tilbudene på feriereiser? Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Er du ikke sikker på hvor du har lyst til å reise kan du ta en titt på lesernes egne vurderinger og reisebrev i Din Reiseguide.