London lager gågater og strand

London fjerner biltrafikken i flere av sentrumsgatene, og lager en strand ved Themsen.

Publisert
Sist oppdatert

Om et par år vil du kanskje kunne rusle i fred og ro under trekronene og høre fuglekvitteret mens du shopper i London, og slenge deg på en bysykkel for å rekke å treffe reisefølget på puben for en ettermiddagsøl.

Ken Livingstone, Londons borgermester, har nemlig lansert en ganske så oppsiktsvekkende plan for å gjøre byen mer attraktiv, skriver Times Online.

Gågater og "strand"

Foto: DinSide Reise
Foto: DinSide Reise Vis mer

Livingstones plan går ut på å gjøre flere av byens sentrumsgater bilfrie, og
kopiere Paris ved å lage en kunstig strand ved Victoria Embankment, like ved Westminster og Big Ben.

Det finnes imidlertid allerede en kunstig strand ved Themsen i London, den ligger i Shoreditch, øst i byen. Se hvilke storbyer som har laget strender.

Andre planer er å gjøre Portland Place, som går fra Regent's park og til shoppinggaten Oxford Street, bilfri. Et delvis bilfritt Parliament Square er allerede planlagt og arbeidet er i gang. Parliament Square ligger ved Westminster Abbey, en av Londons store turistattraksjoner.

Livingstone ønsker seg flere gågater med trær og benker, og peker på Las Ramblas i Barcelona som et forbilde.

Der gater blir gjort om til gågater, vil biltrafikken bli omdirigert til andre ruter. Leveranser til butikker og restauranter vil fortsatt være mulig, men bare på visse tider av døgnet.

Vil ha bysykler

Livingstone håper også å introdusere bysykkelsystemet som vi finner både i Paris, København, brussel, Oslo og Trondheim.

RAC, Storbritannias svar på NAF, er ikke glad for nyheten om stengte traseer. De mener det vil føre til trafikkaos på andre gater, og øke forurensingen.

Green Party, Storbritannias miljøparti, mener imidlertid at bilfrie gater vil få flere til å ta bena fatt, eller velge sykkel i stedet for bil, og synes forslaget er topp.

Kilde: Times Online


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer