Det er mange dårlige hoteller i London, men også mange som er veldig bra. Foto: Visitlondonimages
Det er mange dårlige hoteller i London, men også mange som er veldig bra. Foto: Visitlondonimages Vis mer

London har de verste hotellene

Og vår favorittby København kommer heller ikke spesielt godt ut.

Publisert
Sist oppdatert

Det er prissammenligningssiden Trivago.co.uk som har gjennomført undersøkelsen. De gikk gjennom sine hotellanmeldelser for hoteller i europeiske storbyer lagt inn av brukerne, og fant at hotellene i London hadde fått laveste gjennomsnittlige score - 69,9 prosentpoeng.

London har mange dårlige hoteller, ingen tvil om det. Mange londonturister opplever at rommet er knøttlite, at vinduene ikke er tette, og at det er fuktig og kaldt på rommet.

Det er verdt å merke seg at byggstandarden i London ikke er på langt nær så bra som den vi er vant med i Norge. Skal du til London på vinterstid, er det verdt å tenke på dette, og spytte i litt ekstra for å sikre deg rom på et ordentlig hotell med levelig innetemperatur og lite fukt på rommet.

DinSide har tidligere skrevet om Londons verste hoteller, rangert av Tripadvisors brukere. Se den elendige standarden på disse bildene.

I en undersøkelse fra Tripadvisor ble Londonhoteller kåret til noen av de mest møkkete. Blair Victoria Hotel var ett av disse. Foto: Tripadvisorbruker
I en undersøkelse fra Tripadvisor ble Londonhoteller kåret til noen av de mest møkkete. Blair Victoria Hotel var ett av disse. Foto: Tripadvisorbruker Vis mer


Vårt råd er å velge minst firestjerners hotell i London. Trestjerners kan også gå, men da bør du undersøke nøye fasilitetene, og studere bildene av hotellet godt. Sjekk også hvilke skussmål det har fått hos for eksempel Tripadvisor.

Når dette er sagt, så er det også mange skikkelig lekre hoteller i London. DinSide bodde nylig på femstjernershotellet Sofitel St. James, som vi kan anbefale alle.

Et annet viktig poeng er å sjekke beliggenheten til hotellet godt før du bestiller. For eksempel opererer Expedia.no med totalt misvisende beskrivelser av londonhotellenes beliggenhet. Det går ikke an å si at hotellet ligger i nærheten av en severdighet, når den faktisk ligger 14 kilometer unna!

London verst - Dresden best

Men tilbake til Trivago.co.uks undersøkelse. Det var den tyske byen Dresden som kom best ut. Her var gjennomsnittlig score for hotellene 81,4 prosentpoeng. Det var femstjernershotellet Suitess som var rangert som byens beste, med 92 prosentpoeng.

Resten av topp fem-listen var Brugge (80 prosentpoeng), Bologna (78.7 prosentpoeng), Salzburg (78.6 prosentpoeng) og Venezia (78.1 prosentpoeng).

London kom altså dårligst ut, men nordmenns storbyfavoritt København kom heller ikke spesielt godt ut av det, med 71,3 prosentpoeng. Det holdt til en tredje sisteplass, foran Birmingham og altså London på jumboplass. Amsterdam var hakket bedre med 71,6 prosentpoeng. Vi har bodd på flere hoteller i København, og generelt har vi vel synes standarden på disse har vært ok. Les anmeldelsene av DGI-byens hotell, Hotel Admiral, Hotel Fox og Hotel 27.

Stockholm klarte seg bra, og havnet på en 13. plass med 77 prosentpoeng. Oslo var ikke med på listen, som kun tok for seg de 50 mest populære storbyene i Europa. Se hele listen her.

Listen ble utarbeidet ved at Trivago.co.uk gikk gjennom de av sine 2,7 millioner hotellanmeldelser av 13.000 hoteller som gjaldt de topp 50 europeiske byene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer