London for familien

Vi knuser myten om at storbyen ikke er noe for barn og viser vei til de yngstes London.

London for store, London for små.
London for store, London for små. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så du trodde det ikke gikk an å ta med seg barna til storbyen? De største byene med sine lys, leven, store teatre, og livlige gateliv byr på gode og spennende opplevelser. Vi har funnet fem uforglemmelige ting du kan ta med barna på i London.

 1. Madame Tussaud`s vokskabinett
  Vokskabinettet er en uforglemmelig opplevelse. De livaktig dukkene av alt fra rockestjerner til kongelige, imponerer like mye voksne som barn. Horroravdelingen er grøssegodt for de yngre, men en trygg voksenhånd er nok god å holde i mellom halshugginger og torturredskaper. Kabinettet holer åpen fra kl 1000-1730 hver dag. Inngangsbilletter fra £ 7. Marylebone road, tlf.nr. 870 400 3000.

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

 2. Leketøysavdelingen på Harrods
  Når barna vil shoppe: Sett av et par timer til å gå i lekeavdelingen på Harrods. Hvem har vel ikke sett reportasjene fra den fantastiske lekeavdelingen på Harrods? Med fare for at øynene triller ut, la minstemann få oppleve sitt shoppingparadis. Varemagasinet er åpent fra kl 10-18 hver dag. Harrods Ltd., 7-135 Brompton Road, tlf.nr. 20-7730 1234.
 3. Regents Park og Kensington Gardens.
  Rolig kosetur i en av Londons fasjonable parker med noe godt i hånden; Kandiserte mandler, ristede kastanjer eller luksuriøs konfekt.

 4. Teater
  London er kanskje teater- og musikalbyen frem for noen. Plukk og velg blant utallige forestillinger, og selvfølgelig også barneoppsetninger. Klikk her for liste over pågående oppsetninger på de største teatrene.
 5. Bethnal Green Museum of Childhood
  En nydelig samling av dukker, bamser, spill og gamle leker av alle slag. Her kan barna også se hvordan barnestellet gikk for seg i tidligere tider; Museet viser frem gammelt barnetøy og barnestell-remedier. Barnemuseet er en avdeling av Victoria og Albert museum. Museet holder åpent fra kl 1000-1700 alle dager unntatt fredag. Gratis adgang. Cambridge Heath Road, tlf. 020-8980 2415.

Til London?

I julen er det full fart i London. Les mer om noe av hva som skjer frem mot jul og nyttår her. Ryan Air flyr til London fra Sandefjord Torp, og har ofte billige billetter. Også SAS, Braathens og British Airways flyr fra flere steder i Norge til London.

Charterselskapene har også turer til London, sjekk DinSides oppdaterte restplassoversikt for gode tilbud.

Med plass for familien

Wigmore Court Hotel har tre- og firemannsrom fra henholdsvis £ 106 og £ 117, og ligger sentralt minutter fra Oxford Street. (23 Gloucester Place , 20-7935 0928. ) Mornington Lancaster Hotel har også familierom. Prisene starter på £ 181. (12 Lancaster Gate, 207-262 7361). London svir på pungen for tiden på grunn av den sterke pundkursen. Reiser du med familien, koster det fort mye.

Belgo er en liten restaurantkjede med tre restauranter som har gode tilbud på lunch og middag. Varm lunch serveres fremt til kl 1700 og koster ca kr 70. Et barn spiser gratis for hver voksen som bestiller en hovedrett. Belgo Centraal holder til i 50 Earlham Street 20-7813 2233. Sjekk også DinSides restaurantguide til multikulturelle matopplevelser i London.

Ut på tur?

Lokker en annen storby? Vi har tidligere funnet frem til festlige familieopplevelser i New York. Sjekk også våre tips om hvordan lange flyturer blir levelig med barn i reisefølget.

I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.