Foto: Britain on View
Foto: Britain on ViewVis mer

London for alle

Reisejournalist Stine Okkelmo blir aldri lei av London:


Jeg kunne valgt København, Stockholm, Buenos Aires eller Madrid, men det må bli London. Gode, gamle London. Byen vi nordmenn valfarter til på storbyferie. Og hvorfor gjør vi det? Jo, nettopp fordi London er så nærme, så stor, så pulserende, så mangfoldig, så annerledes, så kjent og så spennende.

Du blir aldri ferdig med London. Hver gang jeg flyr inn over Themsen på vei til landing på Heathrow, og ser St. Paul's, Tate Modern, London Eye og Westminster og Big Ben, får jeg det samme suget i magen. Det er her det skjer! Det er her en av verdens mest innflytelsesrike statsministre sitter og styrer over landets 68 millioner innbyggere. Det er her et knippe av verdens beste museer og turistattraksjoner ligger. Det er hit titusener av studenter fra hele verden kommer for å lære ved hundre år gamle institusjoner. Det er hit styggrike russere har rømt for å kunne bruke milliardene sine i fred. Det er her noen av verdens mest spennende moteskapere (noen av dem norske) bor og henter inspirasjon til nye kolleksjoner. Det er her verdens nye gourmetsentrum ligger.

Uansett hvilken trosretning, legning, musikksmak, stil, nasjonalitet, status eller hobby du har - i London finnes det noe for deg. Enhver subkultur, merkelige hobby eller rare trosretning er representert i denne metropolen. Det er derfor alle føler seg hjemme i byen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du lei av London, er du lei av livet, sies det. Og det stemmer bra. Det finnes alltid et nytt nabolag å utforske, en ny utstilling å besøke, en ny designer å sjekke ut, en ny bar å drikke drinker i, en spennende fotballkamp å gå på, en ny musikal "alle" må se eller en ny restaurant som frekventeres av de rike og berømte.

London bombarderer deg med inntrykk, og det kan godt bli for mye av det gode. Etter et par dager i byen er du sliten, lei av trafikken, den tette luften på undergrunnen, de store avstandene og de stive prisene. Men du kommer tilbake. Garantert.