London er elendig på service

Viser en ny undersøkelse.

Southampton er Storbritannias vennligste by, ifølge denne undersøkelsen. Bilde fra Ocean Village Marina. Foto: Britain on View
Southampton er Storbritannias vennligste by, ifølge denne undersøkelsen. Bilde fra Ocean Village Marina. Foto: Britain on View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London er landsverste når det kommer til måten de tar imot turister på.

Her skal det godt gjøres om du får et vennlig smil eller et takk - og du kan nesten glemme å få igang en samtale med londonere på den lokale puben.

London har ganske enkelt de mest uvennlige innbyggerne i hele Storbritannia.

Dette viser en fersk undersøkelse utført av hotellkjeden Jurys Inn.

Dersom du likevel har tenkt deg til Storbritannia for å nyte det svake pundet, bør du heller velge Southampton eller andre mer vennlige kystbyer. Southampton skal ha den mest imøtekommende og vennlige befolkningen på de britiske øyene.

Hva synes du om londonerne? Er de vennlige eller uvennlige? Del gjerne dine historier og meninger med andre i debattforumet nedenfor.

Norges mest uvennlige

Hvor er folk mest uvennlige? (Avsluttet)
Oslo(61%) 2263
Bergen(17%) 628
Stavanger(7%) 249
Trondheim(5%) 202
Bodø(5%) 193
Tromsø(5%) 176
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Norges mest vennlige

Hvor er folk mest vennlige? (Avsluttet)
Tromsø(24%) 788
Trondheim(21%) 692
Bergen(19%) 611
Stavanger(16%) 512
Oslo(10%) 326
Bodø(10%) 321
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Hvilke norske byer har den mest vennlige eller uvennlige befolkningen? Hvor er det lett å komme i prat med folk, og hvor er det nesten umulig? Stem i avstemmingsobjektet til høyre.

Ifølge en tidligere avstemming på DinSide, er Oslo best på fest, men det er kanskje ikke sikkert at det er her du finner den mest vennlige delen av befolkningen, som også er lettest å komme i kontakt med? Si din mening i debattforumet nedenfor.

Mangler grunnleggende høflighet

Det er altså hotellkjeden Jurys Inn som har sjekket servicenivået i britiske byer, og det er store forskjeller. Den britiske hovedstaden har den mest uvennlige kundeservicen, og innbyggerne unngår helst å konversere med ukjente på pubene. De overlater helst ikke sitteplassen til andre mer trengende på buss eller bane. En tredjedel glemmer jevnlig å si takk, og mer enn halvparten gjengjelder ikke smil til forbipasserende.

- Det er trist å se hvordan mange ikke holder døren åpen for andre eller tilbyr hjelp, og grunnleggende høflighet er ignorert. Londonerne er de med minst tid for andre - de er for opptatte med å rase avgårde og leve hektiske liv, sier en talsmann for hotellkjeden Jurys Inn til Travel Daily News International.

Hvordan er det med grunnleggende høflighet i Norge? Si din mening i debattforumet nedenfor.

Etter London som altså troner på toppen av listen med de mest uvennlige byene, kommer skotske Glasgow. Deretter følger Bradford, Birmingham og Liverpool, i den rekkefølgen.

Southampton er Storbritannias vennligste by, ifølge denne undersøkelsen. Bilde fra Ocean Village Marina. Foto: Britain on View
Southampton er Storbritannias vennligste by, ifølge denne undersøkelsen. Bilde fra Ocean Village Marina. Foto: Britain on View Vis mer


De vennligste byene

Byen med den vennligste befolkningen er altså den sydlige havnebyen Southampton. Lokalbefolkningen her er de som legger mest vekt på gode manérer, og det er også her du skal finne det hyggeligste butikkpersonalet.

Norwich, Exeter og Brighton følger etter Southampton i nevnte rekkfølge, og Plymouth er femtemann på lista - hvor folk er mer tilbøyelige til å synes at det er hyggelig når noen smiler til dem på gata, i stedet for å se på dem som snåle, eller at de bare smiler for å flørte.