Foto: Bermondsey Square Hotel
Foto: Bermondsey Square HotelVis mer

London: Bo rett over puben for 95 pund

Fem lekre hoteller i den britiske hovedstaden.

Det popper stadig opp nye hoteller i London. De er moderne og stilige, og har fokus på god service. Dermed er det ingen grunn til at du skal bo på et trekkfullt bøttekott med mugg på badet når du besøker den britiske hovedstaden.

Det er ikke billig å bo på et sentralt hotell i London, men som vi skrev for litt siden kommer det i løpet av året en ny hotellkjede til London, som tilbyr rom helt nede i ni pund. Les mer om hotellet, som lover femstjerners søvn til enstjerners pris her.

Denne artikkelen presenterer hoteller Conde Nast anbefaler, og de ligger i et noe høyere prissjikte. Men SÅ ille er det ikke. Du kan for eksempel bo på lekre rom over en stilig pub i City for bare 95 pund. Og 135 pund, cirka 1.200 kroner, for et lekkert rom rett ved Paddington er ikke så ille, det heller.

Fox & Anchor

Som navnet forteller er dette et pubhotell. Det ligger i Clerkenwell øst i sentrum, og tilbyr seks rom over puben. De er innredet i maskulin stil. I puben flokker folk som jobber i City til for å spise lunsj og middag. Dette er en gastropub med meny inspirert av både britisk og fransk matkunst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pris: fra 95 pund for dobbeltrom
På nett: Foxandanchor.com

Se bilder av alle hotellene i bildespesial under.

Bermondsey Square Hotel

På sørsiden av elven ligger sjarmerende Bermondsey Square med sitt ukentlige antikkmarked (fredager fra 4 (om natten!) til 13). Her har det også åpnet et hotell med 60 rom. Her er det også restaurant og bar, og en terrasse der du kan nyte mat og drikke når været er bra. Området er forøvrig fullt av andre restauranter, og like rundt hjørnet ligger Bermondsey Market, så råvarene bør det ikke være noe å si på.

Pris: fra 133 pund for dobbeltrom m frokost
På nett: Bermondseysquare.co.uk

Hotel Indigo London-Paddington

Dette hotellet ligger like ved Paddington Station, i et boligområde. Hotellet er faktisk eid av InterContinental, men har mer sjarm enn de typiske forretningshotellene. Det er 64 rom, alle med lydanlegg der du blant annet kan spille bakgrunnsmusikk eller la deg roe ned av dolfinsang eller lyden av regn. Flere av rommene har egne balkonger. Hotellet har en restaurant, Phi Brasserie, som er populær også blant ikke-gjester.

Pris: fra 135 pund for dobbletrom m frokost
På nett:

Rough Luxe Hotel

Navnet på dette hotellet er veldig passende, siden det ligger ved King's Cross, som regnes for å være ganske rufsete i kantene. King's Cross er også den store togstasjonen nord i London sentrum. Hotellet ligger i et gammelt og verneverdig viktoriansk townhouse, og har bare ni rom. Noen med egne bad, andre ikke. Rommene er innredet forskjellig, og her presenteres kunst som skiftes ut med jevne mellomrom. Naboen til hotellet er nemlig kunstgalleriet The Mews.

Pris: fra 177 pund for dobbeltrom m frokost
På nett: Roughluxe.co.uk

Sydney House Chelsea

Sydney House Chelsea er ikke så billig, men det er nok fordi det ligger i det mest fasjonable naolaget i London. Hotellet har 21 rom, hvorav ett har en privat takterrasse med utsikt over South Kensington. Like i nærheten ligger natural History Museum og V&A. Hotellet har ikke restaurant, men en cocktailbar.

Pris: fra 195 pund for dobbeltrom m frokost
På nett: Sydneyhousechelsea.com

Foto: Fox & Anchor
Foto: Fox & Anchor
Foto: Fox & Anchor
Foto: Bermondsey Square Hotel
Foto: Bermondsey Square Hotel
Foto: Bermondsey Square Hotel
Foto: Hotel Indigo Paddington
Foto: Hotel Indigo Paddington
Foto: Hotel Indigo Paddington
Foto: Rough Luxe Hotel
Foto: Rough Luxe Hotel
Foto: Sydney House Chelsea
Foto: Sydney House Chelsea
Foto: Sydney House ChelseaFlere alternativer

DinSide har testet flere London-hoteller. Kanskje et av dem er noe for deg? Les anmeldelsene:

Apex City of London
Sofitel St. James
Courthouse Doubletree Hilton
The Hoxton Hotel