London - sov godt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Sittegruppe på Heathrow. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Sittegruppe på Heathrow. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer
Hygienen tas alvorlig. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Hygienen tas alvorlig. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


  • Offisielt navn: BAA Heathrow- terminal 4
  • Førsteinntrykket som passasjer var 25 minutter i transittkø. Lengden var 200 meter og klokka var 7 på morgenen, akkurat som i en åpningssalgskø. Etter at man kom gjennom dørene, gikk alt så mye fortere. Men et annet minus var en uvennlig betjent som ikke ville hjelpe en dame med å løfte håndbagasjen fra gulvet opp på skannebåndet. Derfra og til flyet var oppe i lufta, var inntrykkene mye bedre.

    Terminal 4 er ikke enorm, og grei å få oversikt over. Passasjerne er mange, men tempoet blir skrudd ned og mange øyelokk lukket i de stille sittelokalene rundt om - som er en viktig grunn til at flyplassen skårer så høyt på totalen. For virkelig rekreasjonell utskeielse finnes Holideck - en fireetasjes salong i hotellstil for alle passasjerer som vil bruke 18 pund (9 for barn) på dataspill, Internett, leker, bar eller titte på flytrafikken fra toppetasjen. Har du mye energi og kreditt, har flyplassens handelstand nok av grunner til å dra bankkortet. En og annen TV viser engelsk kringkasting. Vil du ut på Internett, koster det deg 10 cent per minutt. Har du laptop, klarer du deg uten egen kabel.

    Heidi Stigen og Karianne Burhol fra Oslo er nokså godt fornøyd med Terminal 4.

    - Den er grei, men litt rotete. Terminal 1 er likevel bedre, sier Heidi.
    - Taxfree folket veldig hjelpsomme og observante, men på Heathrow er det ganske mye dyrere enn på andre andre steder, sier Karianne.