Lokker til Thailand - med en skotsk strand

Og skottene tar det som et kompliment.

Stranda i Skottland er vakker - men badetemperaturen er nok noe lavere enn den thailandske... Foto: John Kirriemuir/Isleofberneray.vom
Stranda i Skottland er vakker - men badetemperaturen er nok noe lavere enn den thailandske... Foto: John Kirriemuir/Isleofberneray.vom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands strender er kjent for sine finkornede hvite strender og turkisblått vann. Det skulle ikke være noe problem å bruke et bilde av en av de flotte strendene for å lokke turistene til seg.

Men av en eller annen merkelig grunn valgte Thailands turistmyndigheter å bruke et bilde av en strand som befinner seg på en annen kant av verden med et klima som er langt fra tropisk. De valgte et bilde av en strand på en av øyene i Hebridene utenfor Skottland, skriver Daily Mail.

Det var den thailandske stranden Kai Bae på øya Koh Chang som skulle promoteres i reklamen. At det egentlig var en skotsk strand som ble avbildet var det britiske Ian McNamara, som driver et lite gjestehus på øya, som oppdaget.

Han kjente igjen de karakteristiske Harris Hills som vises i bakgrunnen på bildet, og omtalte det på nettsiden sin.

Bildet er hentet fra nettsiden Isleofberneray.com, og er tatt av John Kirriemuir.

En smule kaldere badevann

- Det er flere likheter - flott sand og rent vann - men også noen forskjeller. Hvis du tok deg en svømmetur ville du raskt merke det, sa han til Daily Mail.

Skotske turistmyndigheter synes det er morsomt at Thailand bruker en skotsk strand til å promotere sine palmestrender.

Det er ikke første gang det oppdages at strender i reklamekampanjer ikke er å finne på destinasjonen det reklameres for. I fjor vinter ble det avslørt at stranden som skulle lokke turistene til Costa Brava egentlig lå på Bahamas.