Færre passasjerer gir dyrere billetter hos SAS, men kampanjetilbud hos andre flyselskaper. Foto: Karoline
Færre passasjerer gir dyrere billetter hos SAS, men kampanjetilbud hos andre flyselskaper. Foto: KarolineVis mer

Lokkepriser i fleng

Flere selskaper lokker nå med superlave priser for å lure deg opp i flyene igjen.

Reiselysten bør få bein å gå på med de prisene som europeiske flyselskaper nå lokker med for å få passasjerene på vingene igjen. Billigere har du sjelden reist.

SAS opp, andre ned

SAS har varslet prisøkninger fra 8. oktober, som følge av svakere belegg og høyere kostnader. Andre selskaper forsøker seg på andre virkemidler. Ved å sette ned prisene satser de på å lokke passasjerene tilbake. Billigselskapene Ryanair, Easyjet, Buzz og Go skryter alle av at bestillingene har gått i været etter at de har lansert sine superlave høstpriser.

- Vi forsøker å skape en situasjon der folk vil ønske å fly igjen, sier Ryanairs salgs- og markedsdirektør Tim Jeans til den britiske avisen telegraph.co.uk som en forklaring på hvorfor selskapet har senket prisene til flere destinasjoner.

Selskapet har sannsynligvis lykkes med dette. De rapporterer å ha mottatt mer enn dobbelt så mange bestillinger som vanlig etter at kampanjen ble lansert. En kampanje med priser helt ned i ett pund for en enkeltreise mellom London og Glasgow. Det vil si omkring 13 kroner før avgifter.

Restplass med rutefly

Nettbyrået Restplass.no selger også reiser med rutefly til priser du neppe har sett maken til. Både til Europa og USA reklamerer nettbyrået med knallpriser. For et par tusenlapper per person kommer du deg til flere storbyer i Europa om to reiser sammen. Aller mest å spare er det imidlertid om du tar sjansen på en USA-tur. Til byene på vestkysten, Los Angeles og San Francisco, kan du faktisk få flybilletter til 3.151 kroner inkludert skatter. Standardprisen hos både SAS og Icelandair ligger mellom 6.000 og 7.000 kroner for den samme reisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Mer om rutefly - sjekk DinSide Reises test av storselskapenes nettsteder og bestillingstjenester.

  Mer om etterdønningene etter terroren

 • Lammet av flyskrekk

 • Reisefrykt - får du avbestille?

 • Fy, fy på fly

 • Strandet i New York

 • Skremmes fra Egypt
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.